Vastgesteld inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Veerhaven Ochten

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat:

  • Provinciale Staten op 5 juli 2023 het inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Veerhaven Ochten hebben vastgesteld; en

  • Gedeputeerde Staten, de minister van Infrastructuur en Waterstaat en het college van burgemeester en wethouders van gemeente Neder Betuwe vergunningen hebben verleend.

Planomschrijving

Het inpassingsplan zorgt voor de herinrichting van het gebied rondom de oude veerhaven in Ochten. Het plan voorziet in recreatiemogelijkheden en -voorzieningen, het revitaliseren van de voormalige veerhaven tot een bruikbare haven en natuurverbetering.

 

Naast het inpassingsplan zijn drie vergunningen verleend om uitvoering te kunnen geven aan het inpassingsplan. Het betreft:

  • 1.

    een vergunning Wet natuurbescherming, verleend door Gedeputeerde Staten

  • 2.

    een Watervergunning, verleend door de Minister

  • 3.

    een omgevingsvergunning, verleend door het college van burgemeester en wethouders van gemeente Neder Betuwe

Bovenstaande besluiten zijn gecoördineerd voorbereid. Dat betekent dat zij gezamenlijk zijn voorbereid en worden gepubliceerd.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

Het inpassingsplan staat digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer NL.IMRO.9925.IPVeerhavenOchten-vst1. De vergunningen zijn als bijlage bij deze publicatie gevoegd. De voornoemde informatie vindt u ook op onze projectwebsite https://www.gelderland.nl/veerhavenochten.

U kunt het inpassingsplan en bijbehorende stukken ook fysiek inzien op het Huis der Provincie, Markt 11, 6811 CG Arnhem. Hiervoor kunt u contact opnemen met 026 359 9999 of via post@gelderland.nl onder vermelding van de naam van het inpassingsplan en het zaaknummer 2022-013731.

 

Wanneer kunt u in beroep?

Het plan en de vergunningen liggen ter inzage vanaf woensdag 19 juli 2023 tot en met woensdag 30 augustus 2023. U kunt vanaf 19 juli 2023 tot en met 30 augustus 2023 in beroep bij de Raad van State.

 

Hoe kunt u in beroep?

Gedurende bovengenoemde periode bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het inpassingsplan. Belanghebbenden kunnen beroep instellen. Ook niet-belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend over het ontwerp-inpassingsplan. In andere gevallen kan alleen beroep worden ingesteld als redelijkerwijs niet verweten kan worden dat geen zienswijze over het ontwerp-inpassingsplan is ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er in het (definitieve) inpassingsplan wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan.

 

Het beroep kan worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://loket.raadvanstate.nl/. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Na afloop van de ter inzage ligging treedt het inpassingsplan in werking. Ook als er beroep is ingesteld. Indien u van mening bent dat daardoor uw belangen geschaad worden kunt u de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens verzoeken om een zogenoemde voorlopige voorziening te treffen. Indien de voorzitter van mening is dat er sprake is van spoed kan hij in dat geval de inwerkingtreding van het inpassingsplan opschorten totdat over de beroepen beslist is.

Voor het in behandeling nemen van een beroepsschrift en een verzoek om voorlopige voorziening worden door de Raad van State kosten in rekening gebracht. Voor de meest actuele bedragen verwijzen wij naar de internetsite van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen (ofwel de argumenten die u tegen het inpassingsplan inbrengt);

  • het beroep niet ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak over eventueel ingestelde beroepen tegen het inpassingsplan.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven