Kennisgeving beschikking TES Sustainable Battery Solutions B.V. (1292316)

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 13 januari 2022 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Ramboll namens TES Sustainable Battery Solutions B.V. voor de inrichting aan de Elbeweg 110, 3198 LC Rotterdam Europoort.

 

Het betreft een inrichting voor de opslag en verwerking van lithium-ion batterijen en accu’s en batterij productie scrap, alsmede de opslag van de hierbij vrijkomende producten.

 

De aanvraag betreft de onderdeel milieu, verandering. De aanvraag is de eerste fase van een gefaseerde aanvraag en betreft het wijziging van de activiteiten van de inrichting met de verwerking van lithium-ion batterijen en accu’s en batterij productie scrap, alsmede de opslag van de hierbij vrijkomende producten. Daarnaast heeft de aanvraag betrekking op de uitbreiding van de opslag van lithium-ion batterijen van 60 ton naar 120 ton. De aanvraag tweede fase heeft betrekking op bouwen.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben besloten de vergunning te verlenen, voorschriften van de omgevingsvergunning van 27 november 2020 met kenmerk 9999156401_9999892103 in te trekken en te vervangen door andere voorschriften en tevens maatwerkvoorschriften op te leggen met betrekking tot het vastleggen van de nulsituatie bodem, voorkomen van diffuse emissies naar de lucht en het voorkomen van emissies van zeer zorgwekkende stoffen naar de lucht.

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen is de tekst van de beschikking gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

 

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 12 juli 2023 tot en met

23 augustus 2023 op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam, uitsluitend alleen op afspraak via e-mailadres dcmr_haaglanden@bibliotheek.rotterdam.nl (graag onder vermelding van zaaknummer en bedrijfsnaam);

- de gemeente Voorne aan Zee, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Den Haag, Sectie bestuursrechtspraak, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, beroep worden ingesteld door:

- een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

- alle belanghebbenden.

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 1292316 en het Olo nummer: 6651323.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure kunt u op bijgaande link klikken:

https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8710215 

Naar boven