Wijziging Openstellingsbesluit Investeringsregeling Reductie Stikstofemissie Noord-Nederland

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe;

 

gelet op:

de Investeringsregeling Reductie Stikstofemissie Noord-Nederland;

de Algemene subsidieregeling SNN 2019;

 

BESLUITEN:

 

het Besluit wijziging Openstellingsbesluit Investeringsregeling Reductie Stikstofemissie Noord-Nederland vast te stellen.

 

Gedeputeerde Staten voornoemd,

 

drs. J. Klijnsma, voorzitter

W.F. Brenkman MSc, secretaris

 

Assen, 4 juli 2023

Kenmerk 4.6/2023000925

 

Uitgegeven: 6 juli 2023

 

Wijziging Openstellingsbesluit Investeringsregeling Reductie Stikstofemissie Noord-Nederland

 

Artikel 1  

 

De tekst van artikel II wordt vervangen door: "Het subsidieplafond samen met Gedeputeerde Staten van Fryslân en Groningen vast te stellen op € 22.500.000,-- voor aanvragen van 7 juni 2023 tot en met 31 december 2023. Het subsidieplafond wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst conform artikel 9 van de Investeringsregeling Reductie Stikstofemissie Noord-Nederland”.

 

Artikel 2  

 

Dit besluit treedt in werking op 6 juli 2023 en werkt terug tot 7 juni 2023.

Dit besluit kan worden aangehaald als Wijziging Openstellingsbesluit Investeringsregeling Reductie Stikstofemissie Noord-Nederland.

 

 

Toelichting

 

Inleiding

Onderhavige regeling wijzigt het openstellingsbesluit als gevolg van een wijziging van het subsidieplafond.

 

Achtergrond

De Investeringsregeling Stikstofemissie Noord-Nederland maakt het mogelijk voor agrarische veeteeltondernemers om onder andere investeringen te doen om de stikstofemissies als gevolg van hun bedrijfsvoering te reduceren. De datum van de eerste openstelling was 7 juni 2023.

Vanwege het grote aantal aanmeldingen in de eerste dagen van de openstelling van de regeling wordt het subsidieplafond verhoogd. Het bedrag voor alle aanvragen wordt € 22.500.000,--.

 

Europeesrechtelijke aspecten

De maatregelen die op grond van deze subsidieregeling een bijdrage kunnen ontvangen vallen onder de Landbouwvrijstellingsverordening (de Verordening (EU) nr. 2022/2472 van de Europese Commissie van 14 december 2022, PbEU 2022, L 327/1, waarbij bepaalde categorieën steun in de landbouw- en de bosbouwsector en in plattelandsgebieden op grond van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie met de interne markt verenigbaar worden verklaard). De subsidieregeling is kennisgegeven bij de Europese Commissie onder de Landbouwvrijstellingsverordening.

 

 

Naar boven