Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende 12e wijziging van de Omgevingsverordening Zeeland 2018

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland van 9 mei 2023, kenmerk 304560, houdende rectificatie van de waterbeheerkaart in bijlage 16 van de Omgevingsverordening Zeeland 2018.

 

Gedeputeerde staten van Zeeland,

  • Gelet op artikel 5.19, lid 3 van de Omgevingsverordening Zeeland 2018, is het onze taak om de overzichtskaart in bijlage 16 met betrekking tot het nautisch- en het vaarwegbeheer op het Kanaal door Walcheren in overeenstemming te houden met de feitelijke beheerssituatie;

  • Overwegende dat gebleken is dat de huidige kaart uit bijlage 16 van de Omgevingsverordening Zeeland 2018 niet geheel overeenkomt met de feitelijke beheerssituatie. Om die reden wordt met dit besluit de huidige kaart in overeenstemming gebracht met deze beheerssituatie, zodat daarmee het volledige nautische- en het vaarwegbeheer van de Provincie Zeeland op het Kanaal door Walcheren op de kaart staat aangegeven;

  • Overwegende dat de ontwerp wijziging van de Omgevingsverordening, inhoudende de rectificatie van de waterbeheerkaart in bijlage 16, vanaf 18 mei tot en met 28 juni 2023 ter inzage gelegen heeft op het provinciehuis, Abdij 6 te Middelburg.

  • Overwegende dat gedurende de termijn van terinzagelegging geen zienswijzen ingediend zijn bij Gedeputeerde Staten van Zeeland. Met als gevolg dat het besluit, waarbij de kaart in bijlage 16 bij de Omgevingsverordening Zeeland 2018 is gewijzigd, in werking treedt met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt bekend gemaakt.

 

Besluiten

Vast te stellen de navolgende 12e wijziging van de Omgevingsverordening Zeeland 2018:

Artikel I Wijziging Omgevingsverordening Zeeland 2018

De Omgevingsverordening Zeeland 2018 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

De kaart in bijlage 16 met betrekking tot het Kanaal door Walcheren wordt aangepast aan de feitelijke beheerssituatie, welke als bijlage 1 bij dit besluit is gevoegd.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van publicatie van het Provinciaal Blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

 

 

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van gedeputeerde staten van 9 mei 2023.

Drs. J.M.M. Polman, voorzitter

Drs. L.M.L.M. Prevaes, waarnemend secretaris

Bijlage 1  

 

Naar boven