Vaststellingsbesluit Natura 2000-beheerplan Leekstermeergebied

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe;

 

gelet op artikel 2.3 van de Wet natuurbescherming;

 

overwegende dat het op grond van de Wet natuurbescherming verplicht is om een beheerplan voor elk Natura 2000-gebied vast te stellen en te actualiseren;

 

BESLUITEN:

 

het Natura 2000-beheerplan Leekstermeergebied vast te stellen.

 

Dit besluit treedt in werking op de dag na publicatie in het Provinciaal Blad.

 

 

Terinzagelegging

Het Natura 2000-beheerplan Leekstermeergebied ligt vanaf 30 juni 2023 tot en met 11 augustus 2023 (digitaal) ter inzage:

  • op https://www.provincie.drenthe.nl/onderwerpen/natuur-milieu/natuur/natuurbeleid-regels/natura-2000/

  • bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

 

 

Indieners die op het ontwerp-beheerplan Leekstermeergebied hebben gereageerd of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen op het ontwerp beheerplan naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het beheerplan een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, Afdeling Bestuursrecht. Voor meer informatie over het indienen van een beroepschrift verwijzen wij u naar https://www.provincie.drenthe.nl/loket/klachten-bezwaar/bezwaar-beroep/

 

 

Gedeputeerde Staten voornoemd,

 

mevrouw drs. J. Klijnsma, voorzitter

W.F. Brenkman MSc, secretaris

 

Assen, 27 juni 2023

Kenmerk 4.7/2023000890

 

Uitgegeven: @ juni 2023

 

 

Toelichting

De Rijksoverheid legt vast welke natuurgebieden worden aangewezen als Natura 2000-gebied en welke natuurdoelen hiervoor gelden. Alle Natura 2000-gebieden in Nederland maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden in de Europese Unie. Per Natura 2000-gebied wordt bepaald welke typen natuur en dier- en plantensoorten behouden moeten blijven of meer ontwikkelingskansen moeten krijgen.

Op 10 januari 2023 hebben het college van Gedeputeerde Staten van provincie Drenthe het ontwerp-beheerplan Leekstermeergebied vastgesteld. Provincie Drenthe is voor het Natura 2000-gebied Leekstermeergebied de voortouwnemer om het beheerplan op te stellen. In het beheerplan is opgenomen wat de instandhoudingsdoelen zijn voor de typen natuur en dier- en plantensoorten die de Rijksoverheid voor dit gebied heeft vastgesteld. Daarnaast geeft het beheerplan aan welke maatregelen nodig zijn om de natuur duurzaam te bewaren en waar nodig te herstellen. De beheerplannen hebben een looptijd van zes jaar en kunnen eenmalig met maximaal zes jaar worden verlengd. De provincie Groningen heeft als mede bevoegd gezag ingestemd met het beheerplan.

 

Naar boven