Verordening van Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant van 4 februari 2022 tot wijziging van de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant (Tweede wijzigingsverordening Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant)

[Deze bekendmaking is slechts een tekstplaatsing. De oorspronkelijke publicatie is op 21 februari 2022 bekendgemaakt, beschikbaar via Provinciaal blad 2022, 2022.]

 

Provinciale Staten van Noord-Brabant;

 

Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 9 november 2021, nr. 79/21A;

 

Gelet op artikel 8.43 van de Wet luchtvaart;

 

Gezien het advies van de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Seppe van 22 april 2021;

 

Overwegende dat uit een in opdracht van Provinciale Staten uitgevoerde evaluatie van de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant is gebleken dat de externe veiligheidscontouren van het luchthavenbesluit niet meer aansluiten bij de vigerende rekenvoorschriften en het om die reden wenselijk is genoemde verordening te wijzigen, alsmede de verordening op aantal andere punten beperkt inhoudelijk en technisch te wijzigen;

 

Besluiten vast te stellen de volgende verordening:

Artikel I Wijziging Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant

De Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

 

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Onderdeel d komt te luiden:

    • d.

      exploitant: Breda International Airport N.V.;.

  • 2.

    In de onderdelen f en p wordt “artikel 1 van het Luchtverkeersreglement” vervangen door “artikel 1 van het Besluit burgerluchthavens”.

  • 3.

    Onderdeel g komt te luiden:

    • g.

      luchtvaartuig van de hulpdiensten: luchtvaartuig dat wordt gebruikt ten behoeve van de uitoefening van politietaken, bedoeld in artikel 3 van de Politiewet 2012, ten behoeve van het voorkomen, beperken of bestrijden van brand of ten behoeve van het treffen van spoedeisende maatregelen om schade aan transportleidingen te voorkomen, te beperken of te verhelpen;.

  • 4.

    Onder verlettering van de onderdelen n tot en met q tot de onderdelen o tot en met r, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

    • n.

      luchtvaartuig: vaartuig als bedoeld in artikel 1.1. van de Wet luchtvaart.

B.

 

In artikel 2 wordt “de luchthaven Seppe” vervangen door “Breda International Airport”.

 

C.

 

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In het derde lid wordt na “militaire vliegtuigen en militaire helikopters” ingevoegd “als bedoeld in de Regeling kenmerken, registratie en luchtwaardigheid militaire luchtvaartuigen”.

  • 2.

    Onder vernummering van het vierde en vijfde lid tot vijfde en zesde lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

    • 4.

      De exploitant houdt een registratie bij van de vluchten, bedoeld in het derde lid. De gegevens in deze registratie worden toegevoegd aan de gegevens, bedoeld in de artikelen 12 en 13 van de Regeling Burgerluchthavens.

  • 3.

    In het zesde lid (nieuw) wordt “vierde lid” vervangen door “vijfde lid”.

D.

 

Aan artikel 6 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3.

    De in tabel 1 en tabel 2 van bijlage 3 bij deze verordening opgenomen grenswaarden voor vliegtuigen en helikopters zijn niet onderling uitwisselbaar.

E.

 

Artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Het eerste lid komt te luiden:

    • 1.

      Het gebruik van de luchthaven vindt plaats binnen de daglichtperiode overeenkomstig de zichtvliegvoorschriften en instrumentvliegvoorschriften, bedoeld in de artikelen 18 en 23 van het Besluit luchtverkeer 2014.

  • 2.

    In het vierde lid wordt "een andere helikopter van de hulpdiensten" vervangen door "een ander luchtvaartuig van de hulpdiensten".

F.

 

Na artikel 12 wordt onder vernummering van paragraaf 6 tot 7 en onder vernummering van de artikelen 13 en 14 tot 14 en15 een paragraaf ingevoegd, luidende:

 

§ 6 Meldingen- en klachtenregistratie

 

Artikel 13 Meldingen- en klachtenregistratie

  • 1.

    De exploitant draagt zorg voor de registratie van alle meldingen en klachten naar aanleiding van activiteiten op de luchthaven.

  • 2.

    De exploitant deelt tenminste tweemaal per jaar een overzicht van de meldingen en klachten en de afhandeling daarvan met de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Seppe.

G.

 

Artikel 14 (nieuw) komt te luiden:

 

Artikel 14 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening luchthavenbesluit luchthaven Breda International Airport Noord-Brabant.

 

H.

 

In het opschrift van de bijlagen 1, 2, 5 en 8 wordt “Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant” vervangen door “Verordening luchthavenbesluit luchthaven Breda International Airport Noord-Brabant”.

 

I.

 

Bijlage 3 behorende bij de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant wordt vervangen door bijlage 1 behorende bij deze verordening.

 

J.

 

Bijlage 4 behorende bij de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant wordt vervangen door bijlage 2 behorende bij deze verordening.

 

K.

 

Bijlage 6 behorende bij de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant wordt vervangen door bijlage 3 behorende bij deze verordening.

 

L.

 

Bijlage 7 behorende bij de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant wordt vervangen door bijlage 4 behorende bij deze verordening.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op een door Gedeputeerde Staten te bepalen tijdstip.

Artikel III Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: Tweede wijzigingsverordening Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant.

’s-Hertogenbosch, 4 februari 2022

Provinciale Staten voornoemd,

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

de griffier,

mr. K.A.E. ten Cate

Bijlage 1 behorende bij artikel I, onder I, van de Tweede wijzigingsverordening Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant

 

Bijlage 3 behorende bij artikel 6 van de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Breda International Airport Noord-Brabant

 

Tabel 1

Handhavingspunt

Baankop

Coördinaten

Grenswaarden Lden in dB(A)

Nr.

X

Y

Vliegtuigen

Helikopters

totaal

HP01

06

96.700

396.359

58,1

65,4

66,2

HP02

24

97.649

396.761

57,4

60,5

62,2

 

Tabel 2

Handhavingspunt

Coördinaten

Grenswaarden Lden in dB(A)

X

Y

HP03

95.955

396.184

52,6

HP04

96.688

396.184

52,8

HP05

96.697

395.916

47,9

HP06

98.920

397.182

47,6

 

Bijlage 2 behorende bij artikel I, onder J, van de Tweede wijzigingsverordening Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant

 

Bijlage 4 behorende bij artikel 3, tweede lid, en artikel 8 van de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Breda International Airport Noord-Brabant

 

 

Bijlage 3 behorende bij artikel I, onder K, van de Tweede wijzigingsverordening Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant

 

Bijlage 6 behorende bij artikel 10 van de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Breda International Airport Noord-Brabant

 

Bijlage 4 behorende bij artikel I, onder L, van de Tweede wijzigingsverordening Verordening luchthavenbesluit luchthaven Seppe Noord-Brabant

 

Bijlage 7 behorende bij artikel 11 van de Verordening luchthavenbesluit luchthaven Breda International Airport Noord-Brabant

 

Naar boven