Publicatie ter visie legging projectNRD gebiedsontwikkeling Oostpolder

Start m.e.r.-procedure gebiedsontwikkeling Oostpolder

Provincie Groningen heeft op 23 mei 2023 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke mededeling ingediend van het voornemen de Oostpolder te ontwikkelen tot een bedrijventerrein. Het voornemen is m.e.r.-plichtig op grond van categorie D11.3 van het Besluit m.e.r.

Procedure

Met het indienen van de mededeling is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart. Het milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld ten behoeve van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) van de provincie Groningen. In het kader van deze m.e.r.-procedure zal tevens een zogenaamde Passende Beoordeling worden opgesteld in verband met de mogelijk significante gevolgen voor een Natura-2000 gebied, bedoeld in artikel 1.1, eerste lid van de Wet natuurbescherming.

In de mededeling is een omschrijving gegeven van het voornemen met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu. Voordat het MER kan worden opgesteld dient het bevoegd gezag advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De mededeling en de NRD liggen tijdens kantooruren ter inzage van 1 juni tot en met 12 juli 2023 in

    • a.

      het gemeentehuis van de gemeente het Hogeland, locatie Uithuizen, Hoofdstraat-West 1.

    • b.

      het gemeentehuis van de gemeente het Hogeland, locatie Winsum, Hoofdstraat W70.

    • c.

      het gemeente huis van de gemeente Eemsdelta, locatie Delfzijl, Johan van Den Kornputplein 10.

    • d.

      het Provinciehuis te Groningen. Hiervoor kunt u zich melden bij de balie van de ingang aan de St.Jansstraat 4.

De mededeling is ook online te raadplegen via de website www.officielebekendmakingen.nl

De NRD kunt u online raadplegen via onze projectwebsite www.hetdigitalediggelschip.nl

Inspraak

Eenieder kan tot en met 12 juli 2023 schriftelijk zienswijzen indienen met betrekking tot het vast te stellen advies voor de reikwijdte en het detailniveau voor het MER bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor kunt u een afspraak te maken via onderstaand telefoonnummer. Wettelijke adviseurs kunnen tot en met 12 juli 2023 hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau indienen. We hebben ervoor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r. advies te vragen in deze fase van de m.e.r.-procedure.

Uw schriftelijke reactie kunt u per mail of post naar ons toesturen via onderstaande adressen:

Digitaal: Oostpolder@provinciegroningen.nl

Per post: Gedeputeerde Staten van Groningen

t.a.v. P. Schuls-Wetterauw, Postbus 610, 9700 AP Groningen

Inlichtingen 

Voor eventuele vragen kunt u de servicedesk van de provincie Groningen bereiken op: 050-3164900 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur).

Naar boven