Rectificatie: Toestemming voor het kappen van 333 bomen ten behoeve van het project RijnlandRoute aan N206 Europaweg/ Lammenschansplein te Leiden

[Deze publicatie betreft een rectificatie omdat in de oorspronkelijke publicatie de hyperlinks onder de kop 'Waar en wanneer kunt u stukken inzien?' en onder 'Hoe kunt u een beroep instellen?' niet werkten. De oorspronkelijke publicatie is op 12 mei 2023 bekendgemaakt, beschikbaar via Provinciaal blad 2023, 5339.]

Ten behoeve van de realisatie van de RijnlandRoute is door Provinciale Staten van Zuid-Holland op 10 december 2014 het provinciaal inpassingsplan RijnlandRoute vastgesteld. Op 23 maart 2016 hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland een nieuw besluit genomen over het provinciaal inpassingsplan RijnlandRoute. Op 12 oktober 2022 stelden Provinciale Staten een partiële herziening van het provinciaal inpassingsplan RijnlandRoute vast.

Op grond van artikel 3.33, lid 1 en lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) in samenhang met artikel 3.31 lid 1 Wro bevordert het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een provinciaal inpassingsplan. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland kennis van het feit dat onderstaand besluit is genomen voor de uitvoering van het provinciaal inpassingsplan RijnlandRoute overeenkomstig de procedure van artikel 3.31 lid 3 Wro in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Het betreft een besluit op aanvraag van de provincie Zuid-Holland van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden voor een omgevingsvergunning voor het kappen van 333 bomen op de locatie N206 Europaweg/ Lammenschansplein t.b.v. het project RijnlandRoute. Deze aanvraag bestaat uit de volgende activiteit:

  • Het vellen of doen vellen van een houtopstand

Woensdag 3 mei 2023 namen het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden het besluit, geregistreerd onder zaaknummer: Z/22/3461570.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Vanaf maandag 15 mei 2023 tot en met maandag 26 juni 2023 zijn de stukken digitaal in te zien via:

Tijdens de terinzagelegging periode zijn de stukken ook fysiek in te zien op de volgende locaties:

  • Stadskantoor gemeente Leiden: Bargelaan 190, 2333 CW Leiden open: maandag t/m vrijdag 9.00- 17.00 uur, donderdag ook 17.00-20.00 uur en zaterdag 9.00-13.00 uur.

  • Het Loket van de provincie Zuid-Holland: Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag open: maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

  • Informatiecentrum RijnlandRoute: Rietpolderweg 19, 2323 LL Leiden open: woensdag, vrijdag en de eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur.

Hoe kunt u een beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen een eventueel beroep instellen tegen de besluiten door het indienen van een beroepschrift. U kunt uw beroepschrift indienen bij: De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/. Digitaal beroep instellen is uitsluitend mogelijk voor burgers. Meer informatie over het indienen van een beroepsschrift vindt op de site: https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket  

Wat is de verdere procedure?

Als er geen beroep wordt ingediend zijn de besluiten hierna onherroepelijk. Indien er wel een beroep wordt ingediend volgt er een procedure bij de Raad van State.

Meer informatie?

Voor nadere informatie ten aanzien van het besluit kunt u terecht bij de gemeente Leiden, via het contactformulier: www.leiden.nl/contact of via telefoonnummer:14071. Voor meer informatie over het project RijnlandRoute en het projectdeel N206 Europaweg kunt u terecht op de website www.rijnlandroute.nl. Heeft u naar aanleiding daarvan nog vragen? Dan kunt u een mail sturen naar europaweg@rijnlandroute.nl

Naar boven