Ontwerpbesluit ontgrondingsvergunning project kleiwinning Ulsda fase-2

Strating Beheer B.V. heeft een aanvraag ingediend voor een ontgrondingsvergunning voor de kleiwinning Ulsderpolder -fase 2 ten behoeve van de fabricage van baksteen. Gedeputeerde Staten zijn van plan om de gevraagde vergunning, onder voorschriften, te verlenen.

m.e.r.-plicht

De ontgronding is m.e.r.-plichtig op grond van het Besluit m.e.r, onderdeel C 16.1.

Strating Beheer B.V heeft, met inachtneming van het door GS vastgestelde advies voor de reikwijdte en het detailniveau, het MER opgesteld en samen met de vergunningaanvraag ingevolge de Ontgrondingenwet ingediend bij het college van Gedeputeerde Staten.

Terinzagelegging

De ontwerp-beschikking, het MER en bijbehorende stukken liggen vanaf 24 mei 2023 tot en met 4 juli 2023 ter inzage:

  • -

    in het gemeentehuis van Oldambt. De Gemeente Oldambt werkt op afspraak;

  • -

    tijdens kantooruren in het provinciehuis van Groningen. Wilt u zich hiervoor melden bij de balie, ingang St. Jansstraat 4 te Groningen. De stukken zijn ook in te zien op www.officielebekendmakingen.nl.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen zienswijzen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten, Postbus 610, 9700 AP Groningen. Tijdens deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingediend. Hiervoor wordt gelegenheid geboden na telefonische afspraak, telefoonnummer 050-3164705.

Overeenkomstig art. 7.32, 3e lid van de Wet milieubeheer kunnen zienswijzen met betrekking tot het MER slechts betrekking hebben op de inhoud van het MER, het niet voldoen van het rapport aan de bij of krachtens art. 7.23 gestelde regels dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Beroep

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de definitieve beschikking kan worden ingediend wanneer ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerp-beschikking en men belanghebbende is.

Informatie

Voor meer informatie over de vergunningaanvraag, het MER en de ontwerpvergunning kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel. 050-3164627.

 

Naar boven