Besluit tot wijziging van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, de Statencommissies, het Fractievoorzittersoverleg en de Agendacommissie van de provincie Zuid-Holland

Provinciale Staten van Zuid-Holland,

 

Gelezen het voorstel van het fractievoorzittersoverleg van 8 mei 2023, met het besluitnummer 7554;

 

Gelet op Artikel 16 van de Provinciewet;

 

 

Besluiten:

 

  • I.

    Het Reglement van Orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, de Statencommissies, het Fractievoorzittersoverleg en de Agendacommissie van de provincie Zuid-Holland (nr. 7497 van 9 november 2022), als volgt te wijzigen:

     

    • A.

      Artikel 65, eerste lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt:

       

      • 1.

        Behoudens het bepaalde in het tweede lid, kan elke fractie voordrachten indienen tot benoeming van maximaal twee niet-Statenleden tot lid van de Statencommissies (fractievertegenwoordiger). Geen fractievertegenwoordiger kan worden benoemd ten behoeve van fracties, die niet langer geacht kunnen worden de politieke partij te vertegenwoordigen van de kieslijst op basis waarvan de leden van die fractie in het kader van de laatst gehouden provinciale verkiezingen zijn gekozen.

  • II.

    Dit besluit bekend te maken door publicatie in het Provinciaal Blad en dit besluit in werking te doen treden op de dag, volgend op die waarop het is gepubliceerd.

Den Haag, 10 mei 2023

Provinciale Staten van Zuid-Holland,

plv. griffier

F. Kas

Voorzitter

drs. J. Smit

Naar boven