Wijziging van de Beleidsregels Depositiebank Haven Industrieel Complex

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland;

 

Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

 

Gelet op artikel 2.7 van de Wet natuurbescherming;

 

Overwegende dat ontwikkelingen in de praktijk aanleiding hebben gegeven om de beleidsregel aan te passen;

 

 

Besluiten:

Artikel I  

De Beleidsregels Depositiebank Haven Industrieel Complex wordt als volgt gewijzigd:

 

De kaart “Bijlage 1 behorende bij de Beleidsregels Depositiebank Haven Industrieel Complex” wordt vervangen door de bij deze regeling behorende kaart “Bijlage 1 behorende bij de Beleidsregels Depositiebank Haven Industrieel Complex” zoals opgenomen in bijlage 1 behorende bij deze regeling.

Zie kaart

Artikel II Inwerkingtreding

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin zij wordt geplaatst.

Den Haag, 9 mei 2023

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA, secretaris

dr. W.H. de Zoete, plv. voorzitter

Bijlage 1  

 

 

Toelichting op het Besluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van PZH-2023-831322934, tot wijziging van de Beleidsregels Depositiebank Haven Industrieel Complex in verband met het aanpassen van de kaart “Bijlage 1 behorende bij de Beleidsregels Depositiebank Haven Industrieel Complex”

Algemene toelichting

 

De Depositiebank Haven Industrieel Complex (Depositiebank HIC) dient om het verlenen van natuurvergunningen in het HIC te faciliteren. In de Depositiebank HIC wordt daarvoor vrijgemaakte depositieruimte geregistreerd. Er gelden wel voorwaarden om daarvoor ten behoeve van vergunningverlening in aanmerking te komen. Een daarvan is dat het project wordt uitgevoerd op zogeheten lege kavels. Deze zijn aangegeven op de kaart “Bijlage 1 behorende bij Beleidsregels Depositiebank Haven Industrieel Complex”. Daarnaast dient het project te voldoen aan de Herijkte Havenvisie 2030. In de toelichting bij de Beleidsregels Depositiebank HIC is aangegeven dat de aanwijzing van de lege kavels regelmatig zal moeten worden aangepast om de actuele situatie weer te geven. Deze wijziging behelst het toevoegen van een lege kavel.

 

Artikelsgewijze toelichting

 

Artikel I

 

Om reserveren en toedelen van depositieruimte op basis van deze beleidsregel mogelijk te maken, dient sprake te zijn van een lege kavel die voldoet aan de Herijkte Havenvisie 2030. In dit geval zal de lege kavel worden gebruikt voor de productie van fundaties van offshore windturbines. Het vanuit de Rotterdamse haven faciliteren van de ontwikkeling van de Noordzee voor offshore wind is een belangrijk onderdeel van de Herijkte Havenvisie 2030. Onderstaande afbeelding laat de lege kavel zien die door deze wijziging van deze beleidsregel wordt toegevoegd.

 

Naar boven