Verkeersbesluit: Intrekken verkeersbesluit N834 opheffen bushalte Krupheulstraat Asch, oorspronkelijk vermeld onder zaaknummer 2023-001269, zaaknummer 2023-005992

 

Aanleiding

Als wegbeheer van de N834 nemen Gedeputeerde Staten van Gelderland een verkeersbesluit voor het intrekken van het verkeersbesluit voor het opheffen van bushalte Krupheulstraat in de bebouwde kom van Asch, gemeente Buren.

 

Beleidskader

Wettelijke grondslag

• artikel 2, lid 1, onder a Wegenverkeerswet 1994;

• artikel 15, lid 1 en 2 Wegenverkeerswet 1994;

• artikel 18, lid 1, onder b Wegenverkeerswet 1994;

• artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

• artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

• afdeling 6.2 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

• artikel 6:19 van de Algemene wet Bestuursrecht;

• het Algemeen Reglement Mandaat Provincie Gelderland.

 

Op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet Bestuursrecht: Het artikel regelt dat een nieuw besluit ter vervanging of wijziging van een besluit dat onderwerp van geschil is in bezwaar of beroep of hoger beroep mede betrekking heeft op dat nieuwe besluit. Het artikel schept niet zelf de bevoegdheid om het bestreden besluit in te trekken of te wijzigen hangende bezwaar of (hoger) beroep, maar veronderstelt die bevoegdheid wel.

 

Overweging

Het gepubliceerde verkeersbesluit met publicatiedatum 1 februari 2023 en kenmerk 2023-001269 zal worden ingetrokken, gelet op het bezwaarschrift dat tegen dit verkeersbesluit is ingediend:

 

In voornoemd besluit is gesteld dat voor het realiseren van de snelheidsremmende maatregelen het noodzakelijk is dat de bushalte inclusief perron dient te worden verwijderd. Naar aanleiding van het ingediende bezwaarschrift is het besluit heroverwogen. Geconcludeerd is dat het realiseren van de snelheidsremmende maatregelen ook mogelijk is zonder opheffing van bushalte inclusief perron.

 

 

 

 

 

Besluit

Gedeputeerde Staten van Gelderland besluiten dat het verkeersbesluit van 26 januari 2023 inhoudende:

 

I. door het verwijderen van borden L3 (bushalte) van het RVV 1990 langs de N834 bij kilometer 1,08 en 1,12, de bushalte Krupheulstraat in Asch op te heffen.

 

zal worden ingetrokken.

 

Ter inzage

Een link naar het verkeersbesluit is vanaf 26 april 2023 te vinden op de website van de provincie Gelderland (www.gelderland.nl > Bereikbaar Gelderland > Wegwerkzaamheden > N834).

De tekst van het verkeersbesluit is vanaf dezelfde datum ook te vinden op de website van de rijksoverheid (zoek.officielebekendmakingen.nl->Zoek in). U kunt zaaknummer 2023-005992 dan als zoekopdracht ingeven.

Tevens ligt een kopie van het verkeersbesluit van 26 april tot en met 7 juni 2023 ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Buren.

 

Instellen bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit kenbaar is gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan Gedeputeerde Staten, secretariaat Commissie Rechtsbescherming, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Op de envelop en brief dient duidelijk “bezwaarschrift intrekken verkeersbesluit N834 opheffen bushalte” te worden vermeld.

 

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat ten minste:

- de naam en het adres van de indiener;

- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

- een kopie of omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van het bezwaar.

 

Diegene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor individuele burgers (niet voor advocaten en ook niet voor gemachtigden namens een bedrijf of een organisatie) bestaat de mogelijkheid dat verzoek digitaal in te dienen. Meer informatie kunt u vinden op www.rechtspraak.nl. Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de rechtbank Gelderland, telefoonnummer (088) 361 20 00 of op www.rechtspraak.nl.

 

 

namens Gedeputeerde Staten van Gelderland,

 

 

 

 

Richard van Wilpe

Pl. Teammanager Asset Gebruik Wegen

Naar boven