Provincie Zeeland - Afwijzing vergunningen Wet natuurbescherming voor recreatief snijden van zeegroenten in de Oosterschelde in 2023

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend dat zij op 25 april 2023 in het kader van artikel 2.7, tweede lid van de Wet natuurbescherming 386 aanvragen voor een vergunning hebben afgewezen. Het betreft de afwijzing van aanvragen van diverse particulieren voor het recreatief snijden van zeegroenten voor eigen gebruik, in diverse daarvoor aangewezen snijgebieden in het Natura 2000-gebied Oosterschelde.

De Provincie kon maximaal 284 vergunningen uitgeven voor de snijperiode 2023. Dit aantal is gebaseerd op de draagkracht van de natuurgebieden waarin het zeegroenten snijden plaatsvindt. In totaal heeft de Provincie 670 aanvragen voor een vergunning ontvangen. Dat betekent dat wij 386 aanvragen moesten afwijzen.

De verdeling van de beschikbare vergunningen is gebeurd op basis van een onafhankelijke loterij.

Informatie over de procedure van de loterij is te vinden op onze website https://www.zeeland.nl/actueel/aanvraag-vergunningen-voor-snijden-van-zeegroenten-0.

Ter inzage

De vergunningen liggen 6 weken na de publicatiedatum ter inzage. U kunt op afspraak de stukken inzien in het Provinciehuis, Abdij 6 in Middelburg. U kunt hiervoor contact opnemen met het informatiecentrum: 0118-631011. Kopieën van stukken worden op verzoek toegestuurd. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met het informatiecentrum. In alle gevallen dient u het zaaknummer van de vergunning te vermelden.

Mogelijkheid tot beroep instellen

Belanghebbenden kunnen per brief beroep instellen tegen dit besluit. Dit heet een beroepschrift. In een beroepschrift kunt u het aangeven als u het niet eens bent met het door ons genomen besluit. Het beroepschrift stuurt u naar het volgende adres:

Rechtbank Zeeland-West Brabant

t.a.v. team bestuursrecht

Postbus 90006, 4800 PA Breda

In het beroepschrift neemt u ten minste het volgende op:

  • uw naam

  • uw adres

  • de datum

  • het zaaknummer van het besluit waartegen u beroep instelt

  • de reden waarom u beroep instelt

  • Het beroepschrift moet u ondertekenen

U dient het beroepschrift in binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt. Meestal is dat de dag na de datum van verzending. Als u het beroepschrift later opstuurt, dan wordt er met uw beroepschrift geen rekening gehouden.

Als u overweegt om beroep in te stellen, kunt u informatie hierover vinden op www.zeeland.nl/beleid-en-regelgeving/beroep-instellen.

Voorlopige voorziening

Wij wijzen u erop dat het beroep niet de werking van het besluit schorst. Als u dat wel wilt, kunt u een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. U richt het verzoek aan het volgende adres:

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

t.a.v. de Voorzieningenrechter, team bestuursrecht

Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Let op: Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

Naar boven