Kennisgeving beschikkingen Euroliquids B.V. 2057998

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Waterwet

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 18 december 2019 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Euroliquids B.V. voor de inrichting aan de Moezelweg 151, 3198 LS Rotterdam Europoort.

 

Het betreft een inrichting voor de productie en opslag van minerale anorganische (mest)stoffen in waterige oplossing. Ten behoeve van deze activiteiten worden producten afgevuld en overgepompt in IBC's en verladen in vrachtauto's. De maximale productiecapaciteit is 121.000 ton vloeibare producten per jaar.

 

De aanvraag bevat het onderdeel milieu, revisie. De aanvraag is de eerste fase van een gefaseerde aanvraag om een omgevingsvergunning.

 

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid) heeft op 19 februari 2020 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het brengen van stoffen, afkomstig van Euroliquids B.V. gelegen aan de Moezelweg 151 Rotterdam, in de Donauhaven.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de minister van Infrastructuur en Waterstaat hebben besloten de gevraagde vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

 

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie verzorgt.

 

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen is de tekst van de beschikking gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

 

Inzage

U kunt de beschikkingen en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van

6 april 2023  tot en met 18 mei 2023 op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam, uitsluitend alleen op afspraak via e-mailadres dcmr_haaglanden@bibliotheek.rotterdam.nl (graag onder vermelding van zaaknummer en bedrijfsnaam);

- de gemeente Voorne aan Zee, Slagveld 36 te Brielle, na telefonische afspraak;

- de gemeente Maassluis, Koningshoek 93050 te Maassluis, na telefonische afspraak;

- de gemeente Voorne aan Zee, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- Rijkswaterstaat West Nederland Zuid, Laan op Zuid 45 te Rotterdam, na telefonische afspraak via telefoonnummer 088 797 05 00;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

 

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Den Haag, Sectie bestuursrechtspraak, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, beroep worden ingesteld door:

- een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

- alle belanghebbenden.

 

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de aanvraag en de ontwerpbeschikking (Wabo) kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer 1801674. Voor nadere inlichtingen over de aanvraag en de ontwerpbeschikking (Waterwet) kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat, via vergunningen.wnz@rws.nl onder vermelding van Rijkswaterstaat kenmerk: RWSZ2020-00002631 en RWSZ2021-00021622.

 

Naar boven