VERKEERSBESLUIT N348; tijdelijke afsluiting ter hoogte van Brummen zaaknummer 2023-004696, 31 maart 2023

 

Aanleiding

De provinciale weg N348 vormt een verbinding tussen de A348 ten zuiden van Dieren en de A1 bij Deventer.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland nemen een verkeersbesluit voor het tijdelijk afsluiten van de hoofdrijbaan van de N348 in zuidelijke richting, tussen de rotonde met de Kwazenboschweg/Wapsumsestraat (N345) en de rotonde met de Arnhemsestraat bij Brummen.

 

Op verzoek van de Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brummen nemen Gedeputeerde Staten deze maatregel om tijdens de werkzaamheden aan de N348 te voorkomen dat doorgaand verkeer richting Eerbeek sluiproutes gebruikt. De lokale wegen in de kern Brummen, zoals de Arnhemsestraat en De Pothof, kunnen het extra verkeer minder goed aan. Door het afsluiten van de hoofdrijbaan van de N348 wordt dit verkeer vanaf de rotonde Kwazenboschweg/Wapsumsestraat (N345) via de Kwazenboschweg en Zutphensestraat geleid. Deze wegen zijn beter geschikt voor het extra verkeer.

 

Als wegbeheerder van de N348 is de provincie Gelderland verplicht om voor de beoogde verkeersmaatregel een verkeersbesluit te nemen.

 

Beleidskader

Wettelijke grondslag

• artikel 2, lid 1, onder a Wegenverkeerswet 1994;

• artikel 15, lid 1 Wegenverkeerswet 1994;

• artikel 18, lid 1, onder b Wegenverkeerswet 1994;

• artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

• artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

• artikel 34 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

• afdeling 6.2 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

• het Algemeen Reglement Mandaat Provincie Gelderland.

 

Omgevingsvisie

Procedure totstandkoming

Tijdens de procedure heeft overleg plaatsgevonden met een door de korpschef van de Politie gemandateerde verkeersspecialist van de eenheid Oost-Nederland, district Noord- en Oost Gelderland.

 

Belangenafweging: knelpunten en maatregelen

 

Zeker bij een volledige afsluiting van circa 3 maanden is communicatie met de omgeving belangrijk. Voor dit proces is door de provincie Gelderland een communicatieplanning opgesteld.

Een belangrijk doel tijdens de werkzaamheden is om de omliggende voorzieningen en bestemmingen zo goed mogelijk en veilig bereikbaar te houden. Naast de bereikbaarheid van omliggende woningen, bedrijven en andere lokale bestemmingen, is ook de bereikbaarheid van het bouwterrein/werkvak van belang.

 

 

Besluit

Gedeputeerde Staten van Gelderland nemen voor de provinciale weg N348 het volgende verkeersbesluit:

 

I. door het plaatsen van borden model C1 van het RVV 1990 met onderbord “uitgezonderd werkverkeer” een geslotenverklaring in te stellen voor voertuigen, in zuidelijke richting tussen kilometer 23.8 en 20.6. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden kan deze periode zo nodig worden verkort of verlengd.

Ter inzage

Een link naar het verkeersbesluit is vanaf 5 april 2023 te vinden op de website van de provincie Gelderland (www.gelderland.nl > Wegwerkzaamheden > N348 > Dieren - Zutphen).

De tekst van het verkeersbesluit is vanaf dezelfde datum ook te vinden op de website van de rijksoverheid (zoek.officielebekendmakingen.nl->Zoek in). U kunt zaaknummer 2023-004696 dan als zoekopdracht ingeven.

Tevens ligt een kopie van het verkeersbesluit van 5 april tot en met 17 mei 2023 ter inzage in de gemeentehuizen van de gemeenten Brummen en Rheden.

 

Instellen bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit kenbaar is gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan Gedeputeerde Staten, secretariaat Commissie Rechtsbescherming, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Op de envelop en brief dient duidelijk “bezwaarschrift verkeersbesluit tijdelijke afsluiting N348 Brummen” te worden vermeld.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat ten minste:

- de naam en het adres van de indiener;

- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

- een kopie of omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van het bezwaar.

Diegene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor individuele burgers (niet voor advocaten en ook niet voor gemachtigden namens een bedrijf of een organisatie) bestaat de mogelijkheid dat verzoek digitaal in te dienen. Meer informatie kunt u vinden op www.rechtspraak.nl. Voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de rechtbank Gelderland, telefoonnummer (088) 361 20 00 of op www.rechtspraak.nl.

 

Namens Gedeputeerde Staten van Gelderland,

 

 

 

Ina Joosten

Teammanager Asset Gebruik Wegen

Naar boven