Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 21 maart 2023, nr. 1359663-1995315, tot wijziging van de HIRB+ Uitvoeringsregeling subsidie Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

 

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

 

Overwegende dat wenselijk is om de HIRB+ Uitvoeringsregeling subsidie Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2020 te actualiseren en op onderdelen aan te passen;

 

Besluiten:

ARTIKEL I  

De HIRB+ Uitvoeringsregeling subsidie Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2020 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

 

  • 1.

    In onderdeel a wordt ‘Provinciale Ruimtelijke Verordening’ vervangen door: ‘Omgevingsverordening NH2020’;

  • 2.

    In onderdeel b wordt ‘duurzame’ vervangen door: ‘toekomstbestendige’;

  • 3.

    Onder verlettering van de onderdelen f tot en met i tot e tot en met h vervalt onderdeel e;

  • 4.

    In onderdeel f (nieuw) wordt ‘het Uitvoeringsprogramma toekomstbestendige werklocaties zoals door Gedeputeerde Staten vastgesteld’ vervangen door ‘bij deze regeling’.

B

Artikel 2, vierde lid, komt te luiden:

  • 4.

    Ten behoeve van een bedrijventerrein waar subsidie voor wordt verstrekt als bedoeld in het eerste lid, of waarvoor in het kader van een eerdere uitvoeringsregeling van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland in de afgelopen 5 jaren subsidie is verstrekt voor een activiteit als bedoeld in het eerste lid, kan ook subsidie worden verstrekt indien de subsidieontvanger één of meer subsidies aan natuurlijke personen of privaatrechtelijke rechtspersonen verstrekt, uitsluitend ten behoeve van fysieke maatregelen ter verbetering van het aanzicht van bestaande bedrijfspanden of voor duurzaamheidsmaatregelen voor bestaande bedrijfspanden.

C

In artikel 8, eerste lid, onderdeel b, wordt ‘VAT kosten’ vervangen door ‘kosten voor voorbereiding, administratie en toezicht’.

 

D

In artikel 9, achtste lid, vervalt ‘of op grond van de Verordening (EU) nr. 1407/2013 van 18 december 2013 (de-minimissteun) verstrekt mag worden’.

 

E

Artikel 11 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Het eerste lid komt te luiden:

    • 1.

      Indien het subsidieplafond wordt bereikt worden aanvragen die voor subsidie in aanmerking komen, gerangschikt op een prioriteitenlijst.

  • 2.

    Onder vernummering van het zesde lid tot vijfde lid, vervalt het vijfde lid.

F

In artikel 12 vervalt het tweede lid alsmede de aanduiding ‘1.’ voor het eerste lid.

ARTIKEL II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

Haarlem, 21 maart 2023

Gedeputeerde Staten voornoemd,

A.Th.H. van Dijk, voorzitter

H.J. Schartman, plaatsvervangend provinciesecretaris

Naar boven