Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân van 21 maart 2023 tot wijziging van de Subsidieregeling Universitair onderwijs Fryslân

Gedeputeerde Staten van Fryslân,

 

gelet op artikel 1.3, vierde lid van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013

 

besluiten

 

de Subsidieregeling Universitair onderwijs Fryslân te wijzigen als volgt:

Artikel I  

A.

Artikel 2 komt te luiden als volgt:

 

Artikel 2 Subsidiabele activiteit

Subsidie kan worden verstrekt voor het volgen van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân.

 

B.

Artikel 9 komt te luiden als volgt:

 

Artikel 9 Subsidiehoogte

  • 1.

    De hoogte van de subsidie bedraagt € 1.600 voor het eerste onderwijsjaar van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân.

  • 2.

    In afwijking van het eerste lid bedraagt de subsidie € 2.600 voor het eerste onderwijsjaar van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân, indien de aanvrager eerder ingeschreven heeft gestaan bij een HBO- of WO-onderwijsinstelling.

  • 3.

    Onverminderd het bepaalde in het tweede lid kunnen Gedeputeerde Staten afwijken van het in het eerste lid genoemde subsidiebedrag voor zover toepassing, gelet op het belang van een doelgerichte of evenwichtige subsidieverstrekking, naar hun oordeel leidt tot onbillijkheid van overwegende aard.

C.

Artikel 10 komt te luiden als volgt:

 

Artikel 10 Verplichtingen van de subsidieontvanger

De subsidieontvanger is verplicht een volledig onderwijsjaar van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân te volgen.

 

D.

Artikel 11 komt te luiden als volgt:

 

Artikel 11 Prestatieverantwoording

De subsidieontvanger geeft desgevraagd na afloop van het gesubsidieerde eerste onderwijsjaar van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân aan, dat de gesubsidieerde activiteit is verricht overeenkomstig het besluit tot subsidievaststelling. Voor zover deze bacheloropleiding niet voor het volledige onderwijsjaar is gevolgd, maar de inschrijving eerder is beëindigd, kan de subsidievaststelling naar rato van het aantal maanden dat de subsidieontvanger in het gesubsidieerd onderwijsjaar stond ingeschreven ten nadele worden gewijzigd.

 

E.

Artikel 12 komt te luiden als volgt:

 

Artikel 12 Inwerkingtreding, werkingsduur en overgangsrecht

  • 1.

    Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

  • 2.

    Deze regeling, zoals deze luidde op het moment van indiening van een subsidieaanvraag, blijft daarop van toepassing.

  • 3.

    Deze regeling vervalt op 1 januari 2025.

  • 4.

    Deze regeling blijft, vanaf de in het derde lid genoemde vervaldatum, van kracht ten aanzien van subsidieaanvragen die voor 1 januari 2025 op grond van deze regeling zijn ontvangen.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 21 maart 2023,

Voorzitter drs. A.A.M. Brok

Secretaris A. Schepers, MSc

Naar boven