Ontwerpbeschikking Wet natuurbescherming, Zeedijk tussen Oude-Tonge en Ooltgensplaat in de gemeente Goeree-Overflakkee

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat het voornemen bestaat om de eerder door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleende ontheffing met kenmerk FF/75C/2016/00756 te wijzigen. De ontheffing is benodigd vanwege gewijzigde omstandigheden op de locatie sinds het afgeven van het besluit en ziet op het aanvullend ontheffing verlenen voor het opzettelijk doden van 84 vogelsoorten en acht vleermuissoorten gedurende de exploitatiefase van het Windpark Oostflakkee. Van vijf vogelsoorten en twee vleermuissoorten zijn aanvaringsslachtoffers te verwachten, voor de overige vogel- en vleermuissoorten wordt op grond van worst case aannames ontheffing verleend. De locatie betreft de acht windturbines welke zijn gesitueerd langs de Zeedijk tussen Oude-Tonge en Ooltgensplaat in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Zienswijze en inzage

De ontwerpbeschikking en de relevante documenten liggen vanaf 10 maart 2023 tot en met 20 april 2023 ter inzage. Gedurende deze termijn kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Een zienswijze moet het zaaknummer 01026212, naam en adres van de indiener en de dagtekening bevatten.

Een zienswijze moet worden gezonden aan Omgevingsdienst Haaglanden, Postbus 14060, 2501 GB Den Haag, of via e-mail: vergunningen@odh.nl.

Voor informatie over het inzien van de ontwerpbeschikking en de relevante documenten verwijzen wij u naar de website van de gemeente van Goeree Overflakkee.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven