Provincie Overijssel, Ontwerp-ontheffing Omgevingsverordening voor de eerste fase van de ontwikkeling van een circulair energielandschap in Staphorst

Kennisgeving

Gedeputeerde Staten maken bekend dat met ingang van donderdag 2 maart 2023 het ontwerp van de ontheffing van de Omgevingsverordening ‘Eerste fase Circulair Energielandschap Staphorst’ voor een periode van 6 weken ter inzage ligt. Iedereen kan tijdens de termijn dat de ontwerp-ontheffing ter inzage ligt daarop een zienswijze indienen.

De ontwerp-ontheffing ligt ter inzage omdat de Omgevingsverordening in artikel 11.2.1 voorschrijft dat de uitgebreide voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is als de hardheidsclausule wordt toegepast.

De gemeente Staphorst doet een beroep op deze hardheidsclausule voor de ontwikkeling van bedrijventerrein op een locatie in de buurt van Uithofsweg 2 in Staphorst. Dit bedrijfsterrein is bedoeld voor twee lokale bedrijven die een grote bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van een circulair energiegebied. Het nieuwe bedrijventerrein vormt de eerste fase van het Circulaire Energielandschap dat Staphorst wil realiseren in dit deel van het buitengebied.

Gedeputeerde Staten hebben op 21 februari 2023 besloten om onder voorwaarden mee te werken aan het verzoek van de gemeente Staphorst. Met de ontheffing - waarvan het ontwerp ter inzage wordt gelegd - krijgt de gemeente Staphorst toestemming om af te wijken van de provinciale Omgevingsverordening.

Ter inzage

U kunt vanaf donderdag 2 maart tot en met woensdag 12 april 2023 de ontwerp-ontheffing online bekijken op www.overijssel.nl/loket/ter-inzage.

U kunt de ontwerp-ontheffing in deze periode op papier inzien op werkdagen tijdens openingstijden bij de receptie van het provinciehuis in Zwolle, Luttenbergstraat 2. Graag eerst een afspraak maken, vervolgens kunt u zicht melden bij de balie van de provincie Overijssel en vragen naar contactpersoon mevrouw Majorie van Beest.

Voor inlichtingen over de ontwerp-ontheffing en de procedure van vaststelling kunt u terecht bij: mw. M. van Beest, tel. 038 499 74 54, e-mail m.van.beest@overijssel.nl.

Een zienswijze indienen

Iedereen mag een zienswijze indienen. Dat kan op de volgende manieren:

  • 1.

    Stuur een e-mail naar postbus@overijssel.nl onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-ontheffing eerste fase Circulair Energielandschap Staphorst’

  • 2.

    Stuur een brief aan Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB ZWOLLE, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-ontheffing eerste fase Circulair Energielandschap Staphorst’

Naar boven