Provincie Zeeland - Milieuprogramma 2023-2027 Provincie Zeeland

 

Provinciale Staten van de Provincie Zeeland hebben op 3 februari 2023 het Milieuprogramma 2023-2027 vastgesteld. Het Milieuprogramma 2023-2027 vormt samen met het milieudeel van de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021 het provinciale Milieubeleidsplan, zoals bedoeld in de Wet milieubeheer. Tegen dit besluit is geen bezwaar mogelijk.

De Zeeuwse Omgevingsvisie bevat het milieubeleid voor de langere termijn. Het Milieuprogramma 2023-2027 bevat het uitvoeringsbeleid voor de komende 4 jaar, met als doel: Een gezond, schoon en veilig Zeeland; de milieukwaliteit van de fysieke leefomgeving is beschermd en versterkt. Het milieuprogramma bestaat uit wettelijke taken die de Provincie Zeeland heeft gekregen vanuit de Rijksoverheid. Ook staan in het Milieuprogramma ambities die de provincie zichzelf stelt.

Op deze manier draagt de Provincie Zeeland bij aan het verbeteren van het milieu via uitvoering van de wettelijke milieutaken en via haar inzet op duurzaamheid binnen de provinciale opgaven.

Het Milieuprogramma Provincie Zeeland 2023 – 2027 is in te zien via www.zeeland.nl (https://www.zeeland.nl/milieu/milieubeleid). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met milieu@zeeland.nl.

 

Naar boven