Wet bodembescherming – Oude Rhijnhofweg 9 in Oegstgeest

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens de provincie Zuid-Holland een melding ontvangen ingevolge artikel 29 en 37 (ernst en spoed) en 28 en 39/40 (goedkeuring deelsaneringsplan) van de Wet bodembescherming (Wbb), ingediend door APS Milieu B.V.Het betreft een verzoek tot het afgeven van een beschikking inzake ernst en spoed en de instemming met het ingediende deelsaneringsplan voor de locatie Oude Rhijnhofweg 9 in Oegstgeest. De locatie is kadastraal bekend als gemeente Oegstgeest, sectie E, nummer 2898 (ged.). De locatie is geregistreerd onder de locatiecode AA057900870.

De procedure voor het nemen van het besluit was geschorst van 30 december 2022 tot 30 januari 2023 in verband met het aanleveren van aanvullende gegevens voor een volledige aanvraag (artikel 4:5 jo. 4:15 Awb).

Verkorte procedure

De melder heeft verzocht de behandeling volgens de verkorte procedure te laten verlopen. Wij hebben besloten dit verzoek te honoreren. De beschikking zal derhalve zonder voorafgaande ontwerpfase worden gepubliceerd.

Beschikking

Wij hebben besloten dat sprake is van meerdere gevallen van ernstige bodemverontreiniging waarvan de sanering niet spoedeisend is en stemmen in met het deelsaneringsplan.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van 16 februari 2023 tot en met 29 maart 2023 bij de receptie van het gemeentehuis in Oegstgeest. Voor de openingstijden wordt verwezen naar de website van de gemeente.

Bezwaar

Volgens artikel 7:1 van de Awb kan door de belanghebbende(n) bij Zuid-Holland, een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend tegen dit besluit. Dit moet binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit, onder vermelding van "Awb-bezwaar" in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift. Dit bezwaar dient te worden gericht aan:Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. het Awb-secretariaat,Postbus 90602, 2509 LP Den Haag

Voorlopige voorziening

In spoedeisende gevallen kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Hiermee voorkomt u dat dit besluit van kracht wordt in afwachting van de behandeling van het bezwaarschrift. U stuurt uw verzoek om voorlopige voorziening naar: De voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, Sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag

 

Dit verzoekschrift kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via het digitale loket Rechtspraak: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD of eHerkenning). Wij verzoeken u een afschrift van het verzoek om voorlopige voorziening toe te sturen aan:

Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, per adres Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met de Omgevingsdienst 071-4083100 of per mail via meldingwbb@odwh.nl. Vermeld hierbij het zaaknummer: 2022-015725.

 

Naar boven