Kennisgeving ontwerpbeschikking Tank Services Pernis B.V. (2401986)

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het voornemen de op 23 november 2007 met kenmerk 300834/20672230 aan Tank Services Pernis B.V. voor de inrichting aan de Propaanweg 27, 3196KH te Rotterdam-Vondelingenplaat verleende vergunning krachtens artikel 2.31 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht te wijzigen/aan te vullen.

Het betreft een inrichting voor het reinigen (al dan niet met opwarming), repareren, opslaan en parkeren van tankcontainers(auto's).

 

Deze ambtshalve wijziging betreft een actualisatie van de voorschriften van de omgevingsvergunning met betrekking tot de omgang met zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) en het actualiseren van het afvalverwerkingsbeleid (AV) en de administratieve organisatie en interne controle (AO/IC), naar aanleiding van het in werking treden van het Landelijk

Afvalbeheerplan 2017-2029 (LAP3). De wijziging omvat het opnemen van de verplichting tot verstrekking van informatie over ZZS en de concentraties daarvan in het afval en de verplichting tot het streven naar een verwerkingsbeleid waarbij geen nadelige gevolgen te verwachten zijn voor mens en milieu.

 

Het LAP3 is per 28 december 2017 in werking getreden, gevolgd door een eerste wijziging per 19 juli 2019. Het vervangt daarmee de eerdere versies van het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP). Omdat LAP3 niet rechtstreeks bindend is, werken de nieuwe verplichtingen pas door als deze in omgevingsvergunningen zijn opgenomen. Wij hebben op basis van artikel 5.10, tweede lid, van het Besluit omgevingsrecht (Bor) de verplichting om regelmatig te toetsen of de omgevingsvergunning voldoet aan de minimale hoogwaardigheid van verwerking van afvalstoffen zoals opgenomen in dat afvalbeheerplan en, indien noodzakelijk, de vergunning(voorschriften) te actualiseren. Deze laatste verplichting is gebaseerd op artikel 2.30, eerste en tweede lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

 

Daarnaast wordt tegelijkertijd de omgevingsvergunning geactualiseerd met betrekking tot de Algemene beoordelingsmethodiek (ABM versie 2016) en de huidige indelingscriteria van de ATCN Stoffenbank.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat zij het voornemen hebben de vergunning te wijzigen.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking tijdens kantooruren van 29 december 2023 tot en met 8 februari 2024 op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam, uitsluitend alleen op afspraak via e-mailadres dcmr_haaglanden@bibliotheek.rotterdam.nl (graag onder vermelding van zaaknummer en bedrijfsnaam);

- de gemeente Albrandswaard, Stationsstraat 4 te Rhoon, na telefonische afspraak;

- het stadskantoor Vlaardingen, Klant Contactcentrum, Westnieuwland 6 te Vlaardingen, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Zienswijze

Tijdens de inzage periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of per post via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend, als u een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en/of als u belanghebbende bent.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 2340021.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure kunt u op bijgaande link klikken:

https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8897581 

 

Naar boven