Provincie Zeeland – Verlening uitgebreide ontwerp-omgevingsvergunning voor additionele afvang CO2 en additionele gekoelde drukopslag van CO2, Industrieweg 10 in Sluiskil

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 4 oktober 2021 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van SPA WNP ingenieurs, namens Yara Sluiskil B.V. voor de inrichting aan de Industrieweg 10, 4541 HJ Sluiskil.

 

Het betreft een inrichting voor de vervaardiging van ammoniak, salpeterzuur, anorganische nitraathoudende en stikstofhoudende meststoffen en aanverwante producten.

 

De aanvraag betreft additionele afvang van CO2 met een hoeveelheid van 834,2 kiloton per jaar en een additionele gekoelde drukopslag van CO2 met 18.000 ton. Deze CO2 is bestemd voor ondergrondse opslag in lege gasvelden op de Noordzee. Het project staat bekend onder de naam Carbon Capture and Storage (CCS).

 

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend dat zij het voornemen hebben de vergunning te verlenen.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 21 december 2023 tot en met 31 januari 2024 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    de gemeente Terneuzen, publieksbalie, Stadhuisplein 1 Terneuzen, na telefonische afspraak;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Zienswijze

Tijdens de inzage periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of per post via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend, als u een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en/of als u belanghebbende bent.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 1266856 en het Olo nummer: 6204699.

Voor de betreffende stukken met betrekking tot deze procedure kunt u op bijgaande link klikken:

https://loket.dcmr.nl/mozard/!suite92.scherm1007?mObj=8710120 

 

Naar boven