Ontwerp-inpassingsplan RegioExpres

 

 

De RegioExpres is een extra sneltrein tussen Arnhem en Doetinchem, die vervolgens verder gaat als stoptrein tussen Doetinchem en Winterswijk. Het verbeteren van de spoorlijn zorgt voor een snelle, duurzame en robuuste verbinding tussen de Randstad en de Gelderse regio’s en voor een aantrekkelijkere woon-, werk- en leefomgeving. Daarnaast is reizen met de trein een duurzaam alternatief voor de drukke A12 en A18.

 

In de gemeenten Zevenaar, Doetinchem en Montferland worden meerdere spoormaatregelen gerealiseerd zoals een tweede spoor en aanpassingen aan overwegen. Hiervoor zijn planologische aanpassingen nodig. Ook zijn hier tijdelijke planologische aanpassingen nodig ten behoeve van bouwwegen en werkterreinen. In de gemeente Zevenaar wordt alleen een technische aanpassing aan het spoor verricht, dit betreft het toevoegen van een extra wissel. Hiervoor zijn geen definitieve planologische aanpassingen nodig. Er is wel een tijdelijke planologische aanpassing nodig ten behoeve van bouwwegen en werkterreinen.

 

Ter inzagelegging ontwerp-inpassingsplan RegioExpres

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 12 december 2023 het ontwerp-inpassingsplan RegioExpres vastgesteld. Het ontwerp-inpassingsplan en bijhorende stukken, waaronder het milieueffectrapport, liggen van donderdag 21 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 voor een ieder ter inzage.

 

Waar kunt u de stukken bekijken?

U kunt het ontwerp-inpassingsplan digitaal inzien op:

  • de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer NL.IMRO.9925.IPRegioExpres-ont1

 

Liever een papieren exemplaar bekijken? Dat kan op kantooruren tijdens de terinzagelegging bij:

  • Gemeente Zevenaar, loket Vergunningen in het gemeentehuis, Kerkstraat 27 in Zevenaar;

  • Gemeente Montferland, Bergvredestraat 10 in Didam (u kunt hiervoor een afspraak maken via het contactformulier op de website www.montferland.info/onze-openingstijden of telefoonnummer 0316 291 391);

  • Gemeente Doetinchem, Gemeentewinkel, Raadhuisstraat 2 in Doetinchem;

  • Provincie Gelderland, Markt 11 in Arnhem.

 

Informeer bij de betreffende overheden naar de actuele openingstijden.

 

Hoe kunt u reageren?

Iedereen kan van donderdag 21 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 reageren. In formele termen heet dat ‘een zienswijze indienen’. Dit kan op één van de volgende manieren:

  • Per e-mail naar: post@gelderland.nl, onder vermelding van het zaaknummer 2023-014908;

  • Per brief aan: het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van het zaaknummer 2023-014908;

  • Mondeling: hiervoor kunt u op werkdagen tussen 8:30 uur en 16:30 uur een afspraak maken via het Provincieloket, telefoon 026 359 9999. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Onze voorkeur gaat uit naar een schriftelijke reactie.

 

Let op: vermeld altijd uw naam, adres, het zaaknummer 2023-014908 en het onderwerp ‘zienswijze ontwerp-inpassingsplan RegioExpres’ op uw zienswijze. Gewenst is ook een e-mailadres en telefoonnummer.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle reacties (zienswijzen) verwerken we in een zienswijzennota. Een zienswijze kan aanleiding geven tot aanpassing of verduidelijking van het plan of besluit. Provinciale Staten besluiten op z'n vroegst voor de zomer van 2024 over de vaststelling van het inpassingsplan.

 

Na het vaststellen van het inpassingsplan wordt het inpassingsplan opnieuw zes weken ter inzage gelegd. Wanneer u een reactie (zienswijze) heeft ingediend, wordt u hiervan op de hoogte gesteld. In deze periode kunt u beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Meer informatie over het instellen van beroep volgt in de bekendmaking van het definitieve inpassingsplan.

 

Inloopavond

Op maandag 15 januari 2024 van 19.00 tot 21.00 uur organiseren we een inloopavond in het Koningin Beatrixcentrum, Koningin Wilhelminastraat 12, 7031 AC in Wehl. Tijdens deze inloopavond kunt u vragen stellen over het ontwerp-inpassingsplan. U kunt dan gewoon binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Naar boven