Wijziging Subsidieregeling opruiming drugsafval Drenthe 2021

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe;

 

gelet op de Omgevingswet en de daarbij behorende Regeling Omgevingswet, Besluit Omgevingswet en de AMvB’s;

 

BESLUITEN:

 

Artikel 1  

 

De Subsidieregeling opruiming drugsafval Drenthe 2021-2024, zoals vastgesteld bij hun besluit van 15 december 2020, kenmerk 5.10/2020002571, Provinciaal Blad 9564 van 17 december 2020, wordt als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    Artikel 1, onder a, wordt vervangen door:

  • a.

    Bodem: vaste deel van de aarde met de zich daarin bevindende vloeibare en gasvormige bestanddelen en organismen alsmede de bodem en oevers van een oppervlaktewaterlichaam als bedoeld in artikel 1.1 van de Omgevingswet.

  • B.

    In artikel 1, onder f, wordt ‘in artikel 13 van de Wet bodembescherming en artikel 6.8 van de Waterwet’ vervangen door ‘in artikel 2.11 van het Besluit activiteiten leefomgeving’.

  • C.

    Artikel 1, onder h, vervalt.

  • D.

    In de toelichting, onder 1. Inleiding en doelstelling, eerste alinea, wordt ‘milieuvergunningen’ vervangen door ‘omgevingsvergunningen’.

  • E.

    In de toelichting, onder artikel 1 Begripsbepalingen, eerste alinea, wordt ‘in artikel 13 van de Wet bodembescherming en artikel 6.8 van de Waterwet’ vervangen door ‘in artikel 2.11 van het Besluit activiteit leefomgeving’.

  • F.

    In de toelichting, onder artikel 1 Begripsbepalingen, tweede alinea, wordt “in artikel 1 van de Wet bodembescherming” vervangen door: in artikel 1.1 van de Omgevingswet.

  • G.

    In de toelichting, onder artikel 1 Begripsbepalingen, derde alinea wordt vervangen door:

Aangezien het in het kader van de subsidieregeling wenselijk wordt gevonden dat ook de sanering van verontreinigde bodem en oevers van een oppervlaktewaterlichaam subsidiabel is, is in de begripsomschrijving van "bodem” opgenomen dat daaronder tevens wordt verstaan: de bodem en oevers van een oppervlaktewaterlichaam. Hiermee wordt afgeweken van het begrip "bodem” als bedoeld in artikel 1.1 van de Omgevingswet. In geval van waterbodemsanering is het waterschap bevoegd gezag.

 

Artikel 2  

 

Dit besluit treedt in werking op het tijdstip waarop de Omgevingswet in werking treedt.

 

 

Gedeputeerde Staten voornoemd,

 

drs. J. Klijnsma, voorzitter

W.F. Brenkman MSc, secretaris

 

Assen, 17 mei 2022

Kenmerk 4.7/2022000761

 

Uitgegeven: 29 december 2023

 

Naar boven