Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 5 december 2023, 2144068/2144072, houdende vaststelling van de wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

 

Overwegende dat het wenselijk is om een aantal onderdelen van de Uitvoeringsregeling kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord-Holland aan te passen en het besluit van GS hierover van 17 oktober 2023 (2112581/2112595) in te trekken.

 

Besluiten:

 

De Uitvoeringsregeling subsidie kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord-Holland als volgt te wijzigen:

ARTIKEL I

A

 

Artikel 1 (begripsbepalingen) wordt als volgt gewijzigd:

 

  • a.

    Het begrip plattelandsontwikkelingsprogramma wordt vervangen door het begrip: Strategisch Nationaal Plan. De begripsbepaling behorend bij het Strategisch Nationaal plan wordt: Nederlands Strategisch Nationaal Plan voor de periode van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2027 als bedoeld in artikel 1 van Verordening (EU) 2021/2115.

B

 

In artikel 5 (uitsluitingen begunstigden), onder a, wordt in de zin na « met uitzondering van » toegevoegd: gemeenten, waterschappen en...

 

C

 

In artikel 6, eerste lid, onder c, wordt « plattelandsontwikkelingsprogramma » vervangen door: Nationaal Strategisch Plan.

 

 

D

 

Artikel 6a (EU richtsnoeren), tweede lid, komt te luiden als volgt:

 

  • 2.

    Indien de aanvrager een grote onderneming is, dient de subsidieaanvraag vergezeld te gaan van een beschrijving met onderbouwing van de situatie waarin geen steun zou worden verleend.

ARTIKEL II.

Inwerkingtreding

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin het is geplaatst.

Haarlem, 5 december 2023

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

A.Th.H. van Dijk, voorzitter.

M.J.H. van Kuijk, provinciesecretaris

Toelichting bij het besluit tot wijziging

De Uitvoeringsregeling kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord-Holland is op een aantal onderdelen aangepast.

Naar boven