Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 31 januari 2023 nr. UTSP-1598708562-2396 tot openstelling van de Subsidieregeling Agenda Vitaal Platteland provincie Utrecht voor de stimulering aanleg en herstel van kleine landschapselementen

Gedeputeerde Staten van Utrecht;

Gelet op de artikelen 6 en 8 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht en artikel 3.1 van

de Subsidieregeling Agenda Vitaal Platteland provincie Utrecht;

 

Overwegende dat:

 

  • -

    het wenselijk is aanleg en herstel van kleine landschapselementen te stimuleren waardoor het landschap mooier wordt en bijgedragen wordt aan de biodiversiteit en aan de vastlegging van CO2;

     

  • -

    dit overeenstemt met de doelen van het Landschapsuitvoeringsplan, de Uitvoeringsverordening Agenda Vitaal Platteland en met de afspraken in de Samenwerkingsovereenkomst Platform Kleine landschapselementen 2022-2024;

     

  • -

    het budget voor de subsidie voor aanleg en herstel kleine landschapselementen van de periode tot en met 2022 is uitgeput, zodat er aanleiding is thans een subsidie beschikbaar te stellen voor de gemeenten die de Samenwerkingsovereenkomst Platform Kleine landschapselementen 2022-2024 hebben ondertekend.

BESLUITEN:

Artikel 1. Aanvraagperiode

De periode waarbinnen aanvragen op basis van artikel 3.1, eerste lid, van de Subsidieregeling Agenda Vitaal Platteland provincie Utrecht kunnen worden ingediend, wordt vastgesteld op: 5 februari 2023 tot en met 5 april 2023.

Artikel 2. Aanvrager

Subsidie als bedoeld in artikel 3.1, eerste lid, van de Subsidieregeling Agenda Vitaal Platteland provincie Utrecht kan uitsluitend worden aangevraagd door de agrarische collectieven Gebiedscoöperatie Rijn Vecht en Venen U.A., Agrarische Natuur en Landschapsvereniging De Lopikerwaard e.o., Coöperatie Agrarisch Natuurbeheer Utrecht Oost U.A., Collectief Alblasserwaard Vijfheerenlanden Coöperatie U.A., voor activiteiten in de gemeenten die de Samenwerkingsovereenkomst Platform KLE 2022-2024 hebben ondertekend, voor zover gelegen in het werkgebied van deze vereniging.

Artikel 3. Subsidieplafonds

Het subsidieplafond voor aanvragen als bedoeld in artikel 1 wordt als volgt ingesteld:

 

  • € 175.000 voor (die gedeelten van) het grondgebied van de gemeenten die de Samenwerkingsovereenkomst Platform KLE 2022-2024 hebben ondertekend en waarbinnen de Agrarische Natuur en Landschapsvereniging De Lopikerwaard e.o haar werkgebied heeft.

  • € 450.000 voor (die gedeelten van) het grondgebied van de gemeenten die de Samenwerkingsovereenkomst Platform KLE 2022-2024 hebben ondertekend en waarbinnen de Coöperatie Agrarisch Natuurbeheer Utrecht Oost U.A. haar werkgebied heeft.

  • € 50.000 voor (die gedeelten van) het grondgebied van de gemeente Vijfheerenlanden waarbinnen het Collectief Alblasserwaard Vijfheerenlanden Coöperatie U.A. haar werkgebied heeft.

  • € 30.000 voor (die gedeelten van) het grondgebied van de gemeente Woerden waarbinnen de Gebiedscoöperatie Rijn Vecht en Venen U.A haar werkgebied heeft.

Artikel 4. Publicatie en inwerkingtreding

Dit besluit wordt geplaatst in het Provinciaal Blad en treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

Artikel 5. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Openstellingsbesluit kleine landschapselementen provincie Utrecht 2023.

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 31 januari 2023.

Gedeputeerde Staten van Utrecht,

Voorzitter,

mr. J.H. Oosters

Secretaris,

mr. drs. A.G. Knol-van Leeuwen

Naar boven