Besluit van gedeputeerde staten van 10 oktober 2023, PZH-2023-835720449 (DOS-2022-0007145) tot wijziging van de Subsidieregeling recreatie, sport en gezondheid Zuid-Holland (Wijzigingsbesluit Subsidieregeling recreatie, sport en gezondheid Zuid-Holland)

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland;

 

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

 

Overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling recreatie, sport en gezondheid Zuid-Holland te actualiseren;

 

Besluiten:

Artikel I  

De Subsidieregeling recreatie, sport en gezondheid Zuid-Holland wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 2.1 komt te luiden:

 

Artikel 2.1 Subsidiabele activiteiten

Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten die bijdragen aan de doelen uit het Coalitieakkoord 2023-2027 ‘Krachtig Zuid-Holland’ die gericht zijn op de ambitie Perspectief op een gezonde omgeving en een slagvaardig bestuur.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

Den Haag, 10 oktober 2023

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland

drs. M.J.A. van Bijnen MBA , secretaris

drs. J.N. Baljeu, plv. voorzitter

Toelichting  

De wijziging van de Subsidieregeling recreatie, sport en gezondheid Zuid-Holland 2023 is een uitwerking van het nieuwe coalitieakkoord 2023-2027 ‘Krachtig Zuid-Holland’ van de provincie Zuid-Holland die op 19 juni 2023 gepresenteerd is. Het wijzigingsbesluit bevat een aanpassing van de naamstelling van het coalitieakkoord en de ambities zodat deze op het nieuwe coalitieakkoord aansluiten.

 

In het coalitieakkoord wordt voor activiteiten die bijdragen aan sport, recreatie en gezondheid ingezet op de ambitie ‘Gezonde omgeving Zuid-Holland’. Een aantrekkelijke en toegankelijke omgeving met daarin gelegen recreatieve bestemmingen en routes voor iedereen omdat buiten zijn, bewegen en elkaar ontmoeten goed en gezond is en bijdraagt aan het geluk van mensen’.

 

De provincie blijft zich inzetten voor een beweegvriendelijke leefomgeving met voldoende recreatiemogelijkheden ’om de hoek’. Bevordert wandel- en fietsnetwerken, verbindingen en recreatievaart, zodat inwoners in groene gebieden kunnen rusten, sporten, bewegen en recreëren. Samen met gemeenten stimuleren we meer groen in de steden en op bedrijventerreinen, zodat het groen en recreatiemogelijkheden niet stoppen bij de gemeentegrenzen. Wij bieden de kaders, het gebruik is aan de inwoners zelf.

Naar boven