Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, ontbrandingstoestemming vuurwerkevenement Vuurwerkbesluit Tamboerskade/Piushaven Tilburg 31 december 2023

20 oktober 2023, ‘s-Hertogenbosch

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken bekend dat zij aan Caffero GmbH een ontbrandingstoestemming hebben verleend op grond van het Vuurwerkbesluit voor het tot ontbranding brengen van pyrotechnische artikelen voor theatergebruik en consumentenvuurwerk aan de Tamboerskade/Piushaven te Tilburg ter gelegenheid van de jaarwisseling. De ontbranding van het vuurwerk vindt plaats op 31 december 2023-1 januari 2024 tussen 19.00 uur en 02.00 uur. Er zullen twee shows ontbrand worden. Een show omstreeks 19.00 uur en een show om 00.00 uur. Indien het vuurwerk door (weers)omstandigheden niet door kan gaan is 1 januari 2023-2 januari 2023 tussen 19.00 uur en 02.00 uur een alternatief tijdstip. De ontbrandingsduur van het vuurwerk bedraagt ongeveer 30 minuten. De opbouw van het vuurwerk begint op 30 december 2023 om 06.00 uur.

 

U kunt dit besluit en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit en u door dit besluit rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u een bezwaarschrift hiertegen indienen. Dit kan tot 6 weken na de dag van verzending van het besluit. Het besluit is verzonden op 18 oktober 2023. In het bezwaarschrift moet u tenminste het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden(en) van uw bezwaar. U moet het bezwaarschrift ook ondertekenen. Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

 

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC ’s-Hertogenbosch

 

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/bezwaar. Het secretariaat van de hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 80 en e-mail bezwaar@brabant.nl.

 

Voorlopige voorziening

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening te vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kunt u richten aan:

 

Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant

Postbus 90125

5200 MA ’s-Hertogenbosch

 

U kunt ook digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening. Zie daarvoor: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Daarvoor heeft u uw elektronische handtekening (DigiD) nodig. In bepaalde gevallen is digitale indiening van het verzoek verplicht. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende een bepaalde periode. Voorwaarde om een voorlopige voorziening te vragen is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang.

Er zijn kosten verbonden aan het vragen van een voorlopige voorziening (griffierecht). Wij verwijzen daarvoor naar de website www.rechtspraak.nl of u kunt voor informatie hierover terecht bij de griffie van de Rechtbank Oost-Brabant.

 

Informatie

Aan deze procedure is het kenmerk 2023-040889 gekoppeld. Wij verzoeken u bij correspondentie dit kenmerk te vermelden. De correspondentie middels e-mail dient u te richten aan info@omwb.nl of u contact opnemen met de behandelaar op 013-2060469.

 

Naar boven