Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant van 3 oktober 2023 tot wijziging van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant in verband met wijziging van de subsidieplafonds in de paragrafen 6, 7, 8 en 10 (Tweeëndertigste wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant)

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Gelet op artikel 2 van de Algemene Subsidieverordening Noord-Brabant;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant te wijzigen in verband met wijziging van de subsidieplafonds in de paragrafen 6, 7, 8 en 10;

 

Besluiten vast te stellen de volgende regeling:

Artikel I Wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant

De Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

 

In artikel 6.10, onder f, wordt “€ 919.947” vervangen door “€ 1.456.936”.

 

B.

 

In artikel 7.10, onder e, wordt “€ 100.000” vervangen door “€ 167.422”.

 

C.

 

In artikel 8.10, onder e, wordt “€ 70.000” vervangen door “€ 92.589”.

 

D.

 

In artikel 10.9, onder e, wordt “€ 400.000” vervangen door “€ 331.000”.

Artikel II Overgangsrecht

Op subsidieaanvragen als bedoeld in paragraaf 10 van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant, die zijn ingediend voor het tijdstip van inwerkingtreding van deze regeling en waarop nog niet onherroepelijk is beslist, blijft paragraaf 10 van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur, zoals die luidde de dag voorafgaand aan het tijdstip van inwerkingtreding van deze regeling, van toepassing.

Artikel III Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

’s-Hertogenbosch, 3 oktober 2023

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. P.J. Buijtels

Toelichting behorende bij de Tweeëndertigste wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant

Algemeen

 

Met het impulsgeldenprogramma investeert de provincie Noord-Brabant in initiatieven die bijdragen aan een structurele versterking van het Brabantse cultuursysteem. Het programma bestaat sinds 2013 en heeft zich doorontwikkeld tot een instrument dat beweging, vernieuwing en verbinding realiseert binnen de culturele sector. Het programma bestaat uit een aantal instrumenten: subsidie, crowdfunding kennisvouchers en de Makersregeling. Er zijn met dit subsidieprogramma vele duurzame initiatieven ondersteund. Om voor de tweede helft nog zo optimaal mogelijk subsidieaanvragen te kunnen honoreren stellen we voor om de subsidieplafonds aan te passen en het nog beschikbare provinciale budget voor dit doel daarvoor in te zetten.

Voor paragraaf 10 wordt het subsidieplafond verlaagd. Het betreft een matchingregeling, waarbij de gemeenten een regeling dienen op te stellen die aansluit bij de Makersregeling en deze hebben zij niet meer voor ogen. Het bedrag dat overblijft na de verlaging van het subsidieplafond zal worden toegevoegd aan het budget voor het Impuls Gelden programma.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

 

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

 

de secretaris,

drs. P.J. Buijtels

Naar boven