Besluit van provinciale staten van Zeeland tot wijziging reglement van orde provinciale statencommissies provincie Zeeland 2021

Besluit van provinciale staten van 29 september 2023, 355645, houdende wijzigingsbesluit reglement van orde provinciale statencommissies provincie Zeeland 2021.

 

Provinciale staten van Zeeland,

  • Gelezen het voorstel van het presidium d.d. 3 juli 2023;

  • Gelet op artikel 16 en 143 van de Provinciewet.

Besluiten:

Het reglement van orde provinciale statencommissies provincie Zeeland 2021 als volgt te wijzigen:

Artikel I Wijzigingen naar aanleiding van de Wet bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur

 

 

A

In artikel 9, tweede lid wordt “artikel 91, eerste en tweede lid” vervangen door “hoofdstuk Va”

 

 

B

In artikel 11, derde lid wordt “artikel 91, eerste en tweede lid” vervangen door “hoofdstuk Va”

 

 

C

Aan artikel 24 wordt toegevoegd, een nieuw lid één, de oude leden het eerste tot en met derde lid worden het tweede tot en met vierde lid.

 

  • 1.

    Een lid van de commissie neemt niet deel aan de beraadslaging over:

    • a.

      een aangelegenheid die hem rechtstreeks of middellijk persoonlijk aangaat of waarbij hij als vertegenwoordiger is betrokken;

    • b.

      of de beraadslaging over een voorstel tot vaststelling of goedkeuring van de rekening van een lichaam waaraan hij rekenplichtig is of tot welks bestuur hij behoort.

 

D

Artikel 29, komt als volgt te luiden:

 

  • 1.

    Indien de vergadering achter gesloten deuren plaatsvindt is behandelde geheim tenzij de vergadering aan het eind van de besloten vergadering besluit om de geheimhouding op te heffen en het verslag van de vergadering openbaar te maken.

  • 2.

    De statencommissie of provinciale staten kunnen besluiten de geheimhouding op het behandelde op enig moment weer op te heffen.

 

E

Artikel 30, komt als volgt te luiden:

 

  • 1.

    De besluitenlijst van een besloten vergadering wordt niet verzonden, maar is digitaal in te zien voor de aanwezigen via de commissiegriffier. Tenzij de commissie voor het einde van de vergadering beslist de geheimhouding op te heffen op hetgeen in beslotenheid is behandeld.

  • 2.

    De besluitenlijst van een besloten vergadering, wordt zo spoedig mogelijk in een nieuwe besloten vergadering ter vaststelling aangeboden.

 

F

Artikel 31, komt als volgt te luiden:

 

Indien een commissie of provinciale staten als orgaan dat de commissie heeft ingesteld de geheimhouding opheft dan wel opheffen ten aanzien van een document, doet zij of doen zij dit onder gemotiveerde verwijzing naar de relevante bepalingen uit de provinciewet en de wet open overheid.

 

 

Artikel II  

De wijzigingen van het Reglement van orde statencommissies Zeeland 2021 treden in werking met ingang van de dag na publicatie in het Provinciaal Blad

 

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van provinciale staten van 29 september 2023.

Drs. J.M.M. Polman, voorzitter

Drs. F.J. van Houwelingen MPA, statengriffier

Naar boven