Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 20 december 2022 (DOS-2015-0009359) tot wijziging van de Beleidsregel ter voorkoming van misbruik en oneigenlijk gebruik bij subsidieverstrekking in verband met het vervallen van artikel 3, derde lid

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

 

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

Overwegende dat het wenselijk is om de extra korting van drie procent weer toe te passen in het kader van de handhaving van de meldingsplicht;

 

Besluiten:

ARTIKEL I  

 

De Beleidsregel ter voorkoming van misbruik en oneigenlijk gebruik bij subsidieverstrekking wordt als volgt gewijzigd:

 

  • -

    Artikel 3, derde lid, vervalt.

ARTIKEL II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

Den Haag, 20 december 2022

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

ir. J.C. van Ginkel MCM

waarnemend secretaris

drs. J. Smit

voorzitter

Toelichting bij het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 20 december 2022 (DOS-2015-0009359) tot wijziging van de Beleidsregel ter voorkoming van misbruik en oneigenlijk gebruik bij subsidieverstrekking in verband met het vervallen van artikel 3, derde lid.

Om de gevolgen van de coronacrisis voor subsidieontvangers te beperken is in de zomer van 2020 besloten om – uit coulance - de extra korting van 3 procent tijdelijk op te schorten middels het toevoegen van het derde lid aan artikel 3 van de Beleidsregel ter voorkoming van misbruik en oneigenlijk gebruik bij subsidieverstrekking. De extra korting van drie procent werd vanwege de coronacrisis in eerste instantie tot en met 31 maart 2021 niet toegepast. Dit is daarna tweemaal verlengd en deze tijdelijke maatregel loopt op 31 december 2022 af. Vrijwel alle beperkende, landelijke maatregelen zijn aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 al opgeheven. Aangenomen moet worden dat subsidieontvangers sindsdien voldoende gelegenheid hebben gehad om hun administratie op orde te brengen en daarbij weer te voldoen aan de subsidieverplichtingen. Gelet op alle ontwikkelingen is besloten om de opschorting van de extra korting van drie procent niet nogmaals te verlengen en met ingang van 1 januari 2023 weer toe te passen.

Naar boven