Kennisgeving voornemen tot verkoop grond Provincie Limburg in Born

 

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat de Provincie Limburg voornemens is om te verkopen en om 20 dagen na de datum van deze publicatie of daarna te leveren aan de heer F.N. Sikkes (woonachtig te Geleen) het volgende perceel:

 

Gemeente Born, sectie I, nummer 1867, groot 0.69.22 ha

 

De Provincie Limburg heeft betreffend perceel in de loop van de tijd verworven als ruilgrond in het kader van de provinciale aanpassingen aan de infrastructuur in relatie tot de Gebiedsontwikkeling VDL Nedcar). Concreet doet zich nu de situatie voor dat deze grond kan worden ingezet als compensatiegrond in het kader van hetzelfde project.

 

In het kader van de duurzame verankering van VDL Nedcar heeft de Provincie gronden nodig voor het aanpassen van de huidige N297. Voor de verbinding tussen de N297 en Mitsubishi Avenue wordt een nieuwe ongelijkvloerse kruising (OGK) aangelegd. De hiervoor benodigde aanpassing van de N297 raakt een gedeelte van de percelen gemeente Born, sectie I, nummers 1545, 1547 en 1574, eigendommen van de heer F.N. Sikkes. De grondverwerving vindt zoveel mogelijk plaats op basis van minnelijke aankoop ter voorkoming van onteigening.

 

Provincie Limburg meent dat vaststaat althans of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria de heer F.N. Sikkes als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het perceel Born I 1867.

 

De criteria op basis waarvan de provincie tot deze conclusie is gekomen zijn de volgende:

  • a.

    voor aankoop komen alleen in aanmerking partijen die ten behoeve van het bovengenoemde project gronden aan de Provincie moeten verkopen;

  • b.

    de partij, die de gronden die hij/zij voor het project moet afstaan zelf exploiteert/exploiteerde, gaat voor op de partij die bedoelde gronden krachtens pacht liet/laat exploiteren;

  • c.

    wanneer op basis van criteria a en b meerdere partijen als koper in aanmerking komen, gaat de partij, van wie de overblijvende gronden grenzen aan de compensatiegrond of daarvan slechts gescheiden zijn door een eenvoudig over te steken weg of watergang, voor op alle overige partijen. Onder overblijvende gronden zijn te verstaan gronden die in eigendom toebehoren aan de partij zelf, aan zijn of haar echtgenoot/echtgenote of aan derden met wie de partij krachtens maatschap, VOF of BV het agrarisch bedrijf exploiteert;

  • d.

    wanneer op basis van de criteria a, b en c meerdere partijen als koper in aanmerking komen, gaat de partij die als gevolg van de verkoop/onteigening een groter areaal verliest, of bereid is een grotere oppervlakte ten behoeve van het project te verkopen, voor op de partij die als gevolg van de verkoop/onteigening een minder groot areaal verliest c.q. afstaat.

     

De Provincie Limburg gaat 20 dagen na de datum van deze publicatie over tot het verkopen en leveren van het perceel aan de heer F.N. Sikkes. Andere partijen die eveneens menen als serieuze gegadigde in aanmerking te komen, kunnen zich binnen 20 dagen na datum van deze publicatie gemotiveerd melden bij de Provincie Limburg. Dit kan door het versturen van een e-mail aan het cluster Grond en Vastgoed, vastgoedbeheer@prvlimburg.nl, onder vermelding van: ‘Born I 1867’.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijn een uiterlijke termijn is en dat een nadere verlenging van deze termijn niet aan de orde is.

 

Naar boven