Provincie Zuid-Holland Kennisgeving Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD) ten behoeve van BP voor de mogelijke realisatie van een biobrandstoffabriek aan de d’Arcyweg 76 te Rotterdam-Europoort (2249779)

Wet milieubeheer

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat een milieueffectrapport (MER) en een omgevingsvergunning worden voorbereid voor een op te richten biobrandstoffabriek door BP op de locatie gelegen aan de d’Arcyweg 76 te Rotterdam-Europoort. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben daarvoor op 23 augustus 2023 een Notitie Reikwijdte & Detailniveau (Mededeling) ontvangen van BP.

 

Aanleiding

BP onderzoekt de mogelijkheid voor de realisatie van een biobrandstoffabriek in de Europoort te Rotterdam, genaamd “Daedalus Project”. Ten behoeve van de hiervoor benodigde omgevingsvergunning zal een MER worden opgesteld. Onderdeel van de m.e.r.-procedure is een Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD).

 

MER en NRD

In het MER worden de milieueffecten van voorgenomen activiteit op de omgeving in beeld gebracht. Het MER bevat de milieu-informatie die nodig is voor de besluitvorming over de omgevingsvergunning. In de NRD wordt het voornemen toegelicht en wordt een voorstel gedaan over het wat, waar, waarom en hoe van de (milieu)onderzoeken in het MER.

 

Zienswijzen

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 24 augustus besloten om de NRD voor advies toe te zenden aan wettelijke adviseurs, bestuursorganen en maatschappelijke partijen. Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.27 van de Wet milieubeheer maakt het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat de NRD vanaf 8 september 2023 tot en met 20 oktober 2023 ter inzage gelegd wordt bij:

 

- Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam, uitsluitend alleen op afspraak via e-mailadres

dcmr_haaglanden@bibliotheek.rotterdam.nl (graag onder vermelding van zaaknummer en bedrijfsnaam);

- de gemeente Voorne aan Zee, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

De stukken kunnen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien bij de DCMR Milieudienst Rijnmond aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Afspraken kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het voornemen en de NRD schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan:

 

DCMR Milieudienst Rijnmond

Afdeling Rehttps://drop.overheid.nl/NieuwePublicatieguleren en Adviseren, bureau Ruimte & Leefomgeving

t.a.v. Adviesloket Ruimte & Leefomgeving

Postbus 843

3100 AV Schiedam

of via zienswijze@dcmr.nl

 

 

Naar boven