Provincie Overijssel – publicatie provinciaal programma energiestrategie

Besluit: Gedeputeerde Staten d.d. 13 december 2022

Kenmerk: 2022/0109438

Inlichtingen bij: I. van der Sloot

Telefoon: 038 499 93 48

E-mail: i.vd.sloot@overijssel.nl

 

Kennisgeving  

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

 

maken bekend dat zij in hun vergadering van 13 december 2022 hebben besloten Het provinciaal programma energiestrategie (PPE) vast te stellen (kenmerk 2022-015529).

 

Het Provinciaal Programma Energiestrategie (PPE) is een instrument van Gedeputeerde Staten om de provinciale ambities uit het klimaatakkoord, het coalitieakkoord, de Omgevingsvisie, de Regionale Energie Strategie (RES) West Overijssel en Twente te realiseren. Het programma is een uitwerking van de kaders, die door Provinciale Staten worden vastgesteld in het Fundament van de nieuwe Omgevingsvisie. Het programma bestaat uit de beschrijving van de provinciale ambitie als partner van de Regionale Energiestrategie (RES), de verschillende rollen en instrumenten en hoe die kunnen worden ingezet. Het programma ondersteunt het provinciaal belang als hoeder van de ruimtelijke kwaliteit en faciliteert de regionale samenhang en integrale afweging in zoekgebieden van de RES.

In het programma zijn de mogelijkheden tot het behalen van het gezamenlijk doel van de partners in de RES opgenomen. Het programma geeft daarmee duidelijkheid aan medeoverheden en derden over de rol en status van de provinciale ambities in de RES. Het programma spits zich nu voornamelijk toe op windenergie. Later zal het programma uitgebreid worden met de bredere ambities uit de RES.

Gedeputeerde Staten voornoemd

Naar boven