Vastgesteld wijzigingsplan Poelbuurt 1A/Scheiding 11 en Scheiding 43 Opende

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 12 juli 2022 het wijzigingsplan 'Poelbuurt 1A/Scheiding 11 en Scheiding 43 Opende' ongewijzigd vastgesteld. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om het aanhangwagenbedrijf aan Scheiding 11 te Opende te verplaatsen naar Scheiding 43 te Opende. Deze gronden krijgen een bedrijfsbestemming. Op het naastgelegen agrarisch perceel is de mogelijkheid opgenomen om een paardenbak aan te leggen. De bedrijfswoning aan Poelbuurt 1A te Opende die niet wordt geamoveerd krijgt als gevolg van de verplaatsing van het bedrijf een woonbestemming. Daarnaast is op het naastgelegen agrarisch perceel de mogelijkheid opgenomen om een paardenbak aan te leggen.

Aanleiding

Op 16 december 2020 hebben Provinciale Staten van Groningen ten behoeve van het opwaarderen van de N358 tussen de rijksweg A7 en Surhuisterveen het Provinciaal Inpassingsplan 'De Skieding' (hierna: PIP) vastgesteld. Deze weg komt voor een klein deel op het grondgebied van de provincie Groningen te liggen. Vanwege de opwaardering van de N358 is het onder meer nodig om het bedrijf aan Scheiding 11 te Opende te verplaatsen. In het PIP is rekening gehouden met de verplaatsing van het bedrijf van Scheiding 11 naar Scheiding 43 te Opende en het herbestemmen van de bedrijfswoning aan Poelbuurt 1A te Opende als woning. Hiervoor zijn in artikel 12 van het PIP twee wijzigingsbevoegdheden opgenomen op grond waarvan Gedeputeerde Staten van Groningen de bevoegdheid hebben om overeenkomstig de in dit artikel opgenomen wijzigingsvoorwaarden het PIP te wijzigen.

Terinzagelegging

Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 21 juli 2022 tot en met 31 augustus 2022 voor een ieder ter inzage bij de provincie Groningen (provinciehuis, Sint Jansstraat 4 in Groningen) en de gemeente Westerkwartier (gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9 in Zuidhorn). De openingstijden staan op de website van de provincie en de gemeente. U kunt de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het vastgestelde wijzigingsplan is NL.IMRO.9920.WPDeSkieding-VA01

Voor vragen over het vastgestelde wijzigingsplan kunt u tijdens kantooruren bellen met het secretariaat van het team Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 050 - 316 47 92.

Beroep instellen

Met ingang van 21 juli 2022 tot en met 31 augustus 2022 kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Het beroepschrift dient ondertekend te zijn en bevat tenminste uw naam en adres, een dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit, de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wie op tijd beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan uitgesteld totdat over het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Meer informatie over het instellen van beroep vindt u op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Naar boven