Kennisgeving beschikkingen Shell Nederland Raffinaderij B.V. 1504854

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Waterwet

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 16 december 2020 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Shell Nederland Raffinaderij B.V. voor de inrichting aan de Vondelingenweg 601, 3196 KK Rotterdam-Vondelingenplaat.

 

Het betreft een inrichting voor het raffineren van aardolie.

De aanvraag is ingediend als eerste fase van een gefaseerde aanvraag van een omgevingsvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een voorbehandelingsfabriek (hierna: PTU genoemd) met opslagtanks, en een afvalwater-behandelingsinstallatie op de locatie Shell Pernis. SNR heeft als onderdeel van deze eerste fase tevens verzocht om een omgevingsvergunning voor het gebruik van gronden in strijd met het bestemmingsplan.

 

De aanvraag tweede fase heeft betrekking op de activiteiten bouwen en het uitvoeren van een werk of werkzaamheden ten behoeve van het realiseren van de voorbehandelingsfabriek (PTU) en is aangevraagd op 22 februari 2022 onder OLO 5677419.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid) heeft op 16 december 2020 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het brengen van stoffen, afkomstig van de op te richten Pre-Treatment Unit in het oppervlaktewaterlichaam van de 1e en 2e Petroleumhaven.

Deze aanvragen zijn gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie heeft verzorgd.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben besloten de gevraagde vergunning te verlenen.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de aan Shell Nederland Raffinaderij B.V. verleende vergunning van 10 september 2009, met kenmerk ARE/2009.5803 I, het laatst gewijzigd bij besluit van 15 juli 2019, met kenmerk RWS-2019/25571 I, te wijzigen.

Aan de vergunningen zijn voorschriften ter bescherming van het milieu verbonden.

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen is de tekst van de beschikkingen gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen.

 

Inzage

U kunt de beschikkingen en overige van belang zijnde stukken tijdes kantooruren van

21 juli 2022  tot en met 1 september 2022 op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam, uitsluitend alleen op afspraak via e-mailadres dcmr_haaglanden@bibliotheek.rotterdam.nl (graag onder vermelding van zaaknummer en bedrijfsnaam);

- de gemeente Albrandswaard, Stationsstraat 4 te Rhoon, na telefonische afspraak;

- de gemeente Nissewaard, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse, de gemeente werkt alleen op afspraak via telefoonnummer 14 0181;

- de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- Rijkswaterstaat West Nederland Zuid, Laan op Zuid 45 te Rotterdam, na telefonische afspraak via telefoonnummer 088 797 05 00;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, beroep worden ingesteld door:

- een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

- alle belanghebbenden.

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de aanvragen en de beschikkingen kunt u u contact opnemen met

de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer 719392. Voor nadere inlichtingen over de aanvraag en de ontwerpbeschikking (Waterwet) kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat, via vergunningen.wnz@rws.nl onder vermelding van Rijkswaterstaat kenmerk: RWSZ2020-00019117.

Naar boven