Provincie Zeeland – Verlening uitgebreide omgevingsvergunning voor ambtshalve wijziging voorschrijven van de best beschikbare techniek voor veilige bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks, Herbert H. Dowweg 5 in Hoek

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben besloten de op 6 augustus 2015, met kenmerk W-WOV150005/00106644 aan DOW Benelux B.V. verleende vergunning voor de inrichting aan de Herbert H. Dowweg 5, 4542 NM Hoek, krachtens artikel 2.31 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht te wijzigen/aan te vullen.

 

Het betreft een inrichting met een grootschalig geïntegreerd petrochemisch fabriekscomplex, waarin een verscheidenheid aan chemische producten wordt geproduceerd. Deze producten vallen onder de organische basischemie en de polymeerchemie.

 

Deze ambtshalve wijziging betreft het voorschrijven van de best beschikbare techniek (verder BBT) voor de veilige bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks op grond van de richtlijn in de PGS 29:2016 versie 1.1 (december 2016).

 

Naar aanleiding van ingekomen zienswijzen is de tekst van de beschikking gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

 

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 14 juli 2022 tot en met 25 augustus 2022 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    de gemeente Terneuzen, publieksbalie, Stadhuisplein 1 Terneuzen, na telefonische afspraak;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, t.a.v. het Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, beroep worden ingesteld door:

  • -

    een ieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • -

    de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

  • -

    een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

  • -

    alle belanghebbenden.

 

Alleen zij die een beroepschrift hebben ingediend kunnen, bij spoedeisend belang, om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, t.a.v. Team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, via info@dcmr.nl onder vermelding van DCMR zaaknummer: 716883.

 

Naar boven