Provincie Limburg, definitief besluit Wet bodembescherming, Mijnweg 1 (Chemelot-DSM-terrein) te Geleen, LI188300046

Gedeputeerde Staten van Limburg geven kennis dat een melding op grond van artikel 28, lid 1 van de Wet bodembescherming (Wbb) is ontvangen op 16 november 2021 van DSM Nederland BV namens DSM Industrie Grond BV en Sitegrond BV over het voornemen de bodem te saneren of handelingen te verrichten waardoor de verontreiniging van de bodem wordt verminderd of verplaatst. 

Locatie: Mijnweg 1 (Chemelot-DSM-terrein) te Geleen

Datum besluit: 21 juni 2022

Projectcode: LI188300046 

Wij zullen het saneringsplan beoordelen (artikel 39 Wbb).Op deze procedure is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Indien het belang van personen naar ons oordeel rechtstreeks bij de besluitvorming is betrokken, zijn deze personen van dit voornemen op de hoogte gesteld.

Verlengen beslistermijn De termijn voor het instemmen met het saneringsplan is overeenkomstig artikel 39, lid 2 Wbb met vijftien weken verlengd.

Inzage Het besluit en de bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage van 6 juli 2022 t/m 17 augustus 2022:

- in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, na telefonische afspraak , tel. 06-21836004 of 06- 46195467;

- in het gemeentehuis van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein, op de gebruikelijke plaats en tijden.

Vergunningsbesluiten worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op https://zoek.officielebekendmakingen.nl (klik dan op officiële bekendmakingen).

Rechtsbescherming Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u het met de dit besluit niet eens bent, kunt u, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook niet-belanghebbenden kunnen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen, mits zij een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht alsmede de redenen van het beroep (motivering). Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State; Afdeling bestuursrechtspraak; Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Klik op ‘ONZE WERKWIJZE’. Klik op ‘Bestuursrechtspraak’.

Informatie Vergunningen, Toezicht en Handhaving, tel. 06-21836004 of 06-46195467

 

Naar boven