Besluit tweede en derde wijziging 'Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport’

Provincie Flevoland heeft twee wijzigingen op een regeling vastgesteld. Hiervoor hebben Gedeputeerde Staten op 28 juni 2022 besluit #2964715 vastgesteld. Met dit bericht laat provincie Flevoland u weten dat er misschien iets verandert in uw buurt.

 

Contact

Voor informatie over de inhoud of de procedure, kunt u terecht bij provincie Flevoland. Bel 0320 - 265 265 of mail naar info@flevoland.nl.

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van 7 juli 2022 en luidt als volgt:

 

Tweede wijziging:

 

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

 

Overwegende dat:

 

zij bij besluit van 16 januari 2018, nummer 2175768 de ‘Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport’ hebben vastgesteld,

 

zij bij besluit van 15 september 2020, nummer 2605074 de ’Eerste wijziging van de Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport‘ hebben vastgesteld,

 

het wenselijk is in deze nadere regels en eerste wijziging van de ’Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport’ wijzigingen door te voeren;

 

gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

 

 

BESLUITEN:

 

de volgende ’Tweede wijziging van de Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport‘ vast te stellen.

Artikel 1. Wijziging nadere regels.

De ’Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport‘ worden als volgt gewijzigd:

 

A. Aan Artikel 6 wordt een lid toegevoegd:

 

  • c.

    Voor het maximaal beschikbare bedrag van deze nadere regels is een extra bedrag beschikbaar van € 250.000.

B. Artikel 13 lid 1 wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

  • 1.

    Bij een aanvraag op grond van artikel 8 geldt in aanvulling op subsidieverplichtingen die zijn vermeld in de ASF dat de subsidieontvanger verplicht is om binnen 1 jaar na dagtekening van de subsidiebeschikking te starten met de uitvoering van de activiteit en deze uiterlijk 31 december 2025 te hebben afgerond.

C. Artikel 14 wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

Deze nadere regels treden in werking met ingang van de dag na de dagtekening van het Provinciaal Blad waarin de nadere regels worden geplaatst en geldt tot en met 30 juni 2025.

Artikel 2. Inwerkingtreding.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van het Provinciaal Blad,

 

Aldus besloten in de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 juni 2022 2022

 

de secretaris,

de voorzitter,

 

Derde wijziging:

 

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

 

Overwegende dat:

 

zij bij besluit van 16 januari 2018, nummer 2175768 de 'Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport’ hebben vastgesteld,

 

zij bij besluit van 15 september 2020, nummer 2605074 en 8 maart 2022, nummer 2923843 de eerste en tweede wijziging van de ‘Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport’ hebben vastgesteld,

 

het wenselijk is in deze nadere regels, zoals die na vaststelling van de eerste en tweede wijziging is komen te luiden, een aanvullend subsidieplafond van € 400.000 voor 2022 en 2023 op te nemen om activiteiten te stimuleren die de biodiversiteit in het gebied op en rondom Lelystad Airport

vergroten;

 

daarvoor een derde wijziging van deze nadere regels nodig is;

 

gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

 

BESLUITEN:

 

de volgende derde wijziging van de ‘Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport’ vast te stellen.

 

Artikel 1. Wijziging nadere regels.

De ‘Nadere regels stimulering leefbaarheid en economische en duurzame kansen op en rondom Lelystad Airport’ worden als volgt gewijzigd:

 

A. Aan Artikel 6 ‘Subsidieplafond’ wordt een lid d toegevoegd dat als volgt luidt:

 

  • d.

    In aanvulling op het bij a genoemde subsidieplafond wordt voor de jaren 2022 en 2023 in totaal een subsidieplafond van € 400.000 vastgesteld, dat geoormerkt is voor activiteiten die de biodiversiteit in het gebied op en rondom Lelystad Airport vergroten.

B. Aan artikel 7 ‘Weigeringsgronden’ wordt een lid 4 toegevoegd dat als volgt luidt:

 

  • 4.

    Voor een subsidieaanvraag voor activiteiten die de biodiversiteit vergroten in het gebied op en rondom Lelystad Airport geldt, naast de in lid 1 genoemd weigeringsgronden, de weigeringsgrond dat per aanvrager één aanvraag kan worden ingediend, tenzij er gegronde redenen zijn om hiervan af te wijken.

C. Artikel 8 sub b onderdeel C komt als volgt te luiden:

Omgeving en geluid, waaronder mede wordt verstaan: Activiteiten die worden aangevraagd om de biodiversiteit in het gebied op en rondom Lelystad Airport te vergroten.

 

D. Aan artikel 8 wordt een lid j toegevoegd dat als volgt luidt:

  • j.

    Activiteiten die worden aangevraagd om de biodiversiteit in het gebied op en rondom Lelystad Airport te vergroten, moeten bovendien voldoen aan alle volgende voorwaarden:

    • -

      Activiteiten moeten aansluiten bij de doelen van het Actieplan biodiversiteit van provincie Flevoland.

    • -

      Activiteiten moeten aansluiten bij het Gebiedsplan biodiversiteit zuid-oost Lelystad, als beschreven in het rapport van Altenburg en Wymenga, 2021.

    • -

      Activiteiten moeten ecologisch passend zijn binnen het gebied, zulks ter beoordeling door de subsidieverstrekker.

    • -

      Activiteiten moeten worden gerealiseerd in het doelgebied, dat ten oosten van de A6 ligt en dat Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark, het grondgebied van de agrariërs behorende bij Stichting de Lelystadse Boer, het grondgebied van de WUR, de clusters agrarisch natuurbeheer Vogelweg en Zeeasterweg, de natuurgebieden van Flevolandschap die binnen het gebied vallen (inclusief Afvalzorg) en de wegen en watergangen beslaat.

Artikel 2. Inwerkingtreding.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van het Provinciaal Blad,

Aldus besloten in de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 juni 2022

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

de secretaris,

de voorzitter,

Naar boven