Provincie Overijssel – ter visielegging concept provinciaal programma energiestrategie

Besluit: Gedeputeerde Staten d.d. 21 juni 2022

Kenmerk: 2022/0109438

Inlichtingen bij: I. van der Sloot

Telefoon: 038 499 93 93

E-mail: i.vd.sloot@overijssel.nl

 

Kennisgeving

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel, maken bekend dat zij in hun vergadering van 21 juni 2022 hebben besloten Het concept provinciaal programma energiestrategie (PPE) vast te stellen (kenmerk 2022/0109438).

 

Het Provinciaal Programma Energiestrategie (PPE) is een instrument van Gedeputeerde Staten om de provinciale ambities uit het klimaatakkoord, het coalitieakkoord, de Omgevingsvisie, de Regionale Energie Strategie (RES) West Overijssel en Twente te realiseren. Het programma is een uitwerking van de kaders, die door Provinciale Staten worden vastgesteld in het Fundament van de nieuwe Omgevingsvisie. Het programma bestaat uit de beschrijving van de provinciale ambitie als partner van de Regionale Energiestrategie (RES), de verschillende rollen en instrumenten en hoe die kunnen worden ingezet. Het programma ondersteunt het provinciaal belang als hoeder van de ruimtelijke kwaliteit en faciliteert de regionale samenhang en integrale afweging in zoekgebieden van de RES. In het programma zijn de mogelijkheden tot het behalen van het gezamenlijk doel van de partners in de RES opgenomen. Het programma geeft daarmee duidelijkheid aan medeoverheden en derden over de rol en status van de provinciale ambities in de RES. Het programma spits zich nu voornamelijk toe op windenergie. Later zal het programma uitgebreid worden met de bredere ambities uit de RES, de provinciale regierol voor de infrastructuur (REIS) en de opwek van elektriciteit door middel van zon.

 

Het concept Provinciaal Programma Energiestrategie ligt ter inzage

U kunt het concept Provinciaal Programma Energiestrategie van donderdag 30 juni tot en met woensdag 24 augustus 2022 inzien in het provinciehuis van Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle. U kunt zich tijdens reguliere openingstijden melden bij de receptie.

 

Een zienswijze indienen

Iedereen mag een zienswijze indienen, binnen de bovengenoemde periode.

Een zienswijze indienen kan op de volgende manieren:

- Stuur een e-mail naar postbus@overijssel.nl

- Stuur een brief naar:

Gedeputeerde Staten van Overijssel

ter attentie van secretariaat eenheid Ruimte en Bereikbaarheid

Postbus 10078

8000 GB Zwolle

- Bel tijdens kantooruren met het Overijssel Loket tel. 038 499 88 99.

 

Vermeld in uw zienswijze dat die gericht is op het Provinciaal Programma Energiestrategie.

Uw zienswijze bevat in ieder geval: uw naam en adres, de datum, het onderwerp waarop uw zienswijze betrekking heeft en de motivering van uw zienswijze.

Reageer uiterlijk op woensdag 24 augustus 2022.

 

Voor meer informatie kunt u de site van het loket raadplegen via: Terinzagelegging Ontwerp Actualisatie Omgevingsvisie en Omgevingsverordening 2022 - Provincie Overijssel

 

Wat er gebeurt met uw zienswijze

Een zienswijze kan leiden tot aanpassing van het programma. Alle ontvangen zienswijzen verwerken we in een reactienota. Daarna stellen Gedeputeerde Staten (GS) het programma met inachtneming van de zienswijzen vast. De besluitvorming vindt november 2022 plaats.

Gedeputeerde Staten voornoemd

Naar boven