Gecorrigeerd Luchthavenbesluit luchthaven Teuge

 

RECTIFICATIE

Het luchthavenbesluit wordt opnieuw ter inzage gelegd, waarin een fout in het voorschrift, dat gaat over valschermvluchten, is aangepast.

 

Provinciale Staten van Gelderland hebben op 8 juni 2022 luchthavenbesluit vastgesteld. Het luchthavenbesluit ligt tot en met 6 weken na de kennisgeving ter inzage, samen met de bijbehorende stukken. Het besluit wordt nu opnieuw ter inzage gelegd. De overige stukken zijn niet gewijzigd en zijn in te zien via de vorige kennisgeving.

 

Wat is de inhoud van het luchthavenbesluit?

Dit luchthavenbesluit vervangt de Omzettingsregeling luchthaven Teuge. Het luchthavenbesluit verschilt op een aantal onderdelen van de omzettingsregeling. Onder andere zijn twee banen vervallen, moet het naderende vliegverkeer via het aanvliegpunt naar de luchthaven komen en is de geluidsruimte gehalveerd [- 3 dB(A)-correctie]. Het uitvoeren van valschermvluchten met vliegtuigen in geluid categorie 1 tot en met 4 worden met ingang van 1 januari 2023 beperkt. Daartoe worden 4 dagdelen per maand in het weekend vastgesteld waarop met deze vliegtuigen deze vluchten niet mogen worden uitgevoerd. De luchthaven stelt deze dagdelen vast, in samenspraak met de CRO Teuge en de uitvoerders van valschermvluchten.

 

Mogelijkheid van inzien

Het besluit en bijbehorende stukken zijn gedurende zes weken na de publicatiedatum in te zien. Op verzoek sturen wij u kopieën van de stukken toe. Neem hiervoor contact op met het Provincieloket via telefoonnummer 026 359 99 99.

Meer informatie over het luchthavenbesluit en een link naar de digitale versie vindt u op de provinciale website: www.gelderland.nl/lhbteuge

Tijdens de inzage kunt u de stukken ook op afspraak inzien in het Provinciehuis. Ook hiervoor neemt u contact op met het Provincieloket. In alle gevallen vermeldt u het zaaknummer 2020-007324.

U kunt de stukken ook inzien bij de gemeente Voorst, Hietheideweg 20, 7391 XX Twello. Zie voor openingstijden www.voorst.nl.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na dagtekening van dit besluit in beroep gaan. Richt uw beroepschrift aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s‑Gravenhage. U kunt uw beroepschrift ook elektronisch indienen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/. Hiervoor gebruikt u DigiD.

Als u beroep hebt ingesteld kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Voor het beoordelen van dit verzoek betaalt u griffierecht. Voor meer informatie zie www.raadvanstate.nl of bel 070 426 44.

 

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over het luchthavenbesluit? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 9999.

 

Provinciale Staten van Gelderland

 

Naar boven