Besluit omgevingsvergunning en goedkeuren Controleplan luchtemissies

 

Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe maakt bekend dat het heeft besloten om aan STERCORE HOLDING B.V. onder toepassing van artikel 8.72, lid 4, onder a, van de Algemene wet bestuursrecht een omgevingsvergunning, op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), te verlenen en goedkeuring te geven op het Controleplan luchtemissies voor:

 

- Kapitein Antiferstraat (ong.) te Emmen kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie F, nummers 17161, 10300, 10081, 10120, 10121.

 

Rechtsmiddelen (vergunning)

Bij uitspraak van 19 mei 2022 (zaaknummer LEE20/1112) heeft de Rechtbank Noord-Nederland uitspraak gedaan in voornoemde zaak, die voortbouwt op de tussenuitspraak. In de einduitspraak heeft de rechtbank besloten toepassing te geven aan artikel 8.72, lid 4, onder a, van de Algemene wet bestuursrecht door te bepalen dat voor het besluit omtrent de vergunning de uniforme openbare voorbereidingsprocedure niet van toepassing is op het nieuw te nemen besluit op de aanvraag en het goedkeuringsbesluit ten aanzien van het Controleplan luchtemissies.

 

Verder is op dat besluit de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Een pro forma beroepschrift is dus niet-ontvankelijk. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Een beroepsschrift kunt u zenden aan Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Ten aanzien van het goedkeuringsbesluit

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking van het besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen. De bezwaartermijn begint op de dag na de datum van bekendmaking van het betreffende besluit.

Een bezwaarschrift moet in ieder geval bevatten:

de naam en het adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht inclusief datum en nummer van het genomen besluit;

de gronden (redenen) van het bezwaar;

een vertaling van het bezwaarschrift als deze in een vreemde taal is gesteld en als een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is.

 

Voorlopige voorziening

Als u tegen een besluit bezwaar maakt, heeft dit geen schorsende werking. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. De werking van het besluit wordt dan opgeschort totdat op dit verzoek is beslist. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Indien sprake is van een van rechtswege verleend besluit kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend om de opschortende werking van een bezwaarschrift te beëindigen.

 

Naar boven