Provincie Zeeland - Kennisgeving inpassingsplan Baanrotatie vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend, conform het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening, dat zij een provinciaal inpassingsplan als bedoeld in artikel 3.26 Wet ruimtelijke ordening voorbereiden voor rotatie inclusief gedeeltelijke verplaatsing van de start-/landingsbaan van vliegveld Midden-Zeeland.

 

Aanleiding

Zeeland Airport bv, verder initiatiefnemer, wenst de start-/landingsbaan van vliegveld Midden-Zeeland 22° graden tegen de klok in te roteren en 200 meter naar het oosten te verplaatsen. Dit verbetert de vliegveiligheid en vermindert de geluidbelasting van onder andere recreatiegebied Oranjeplaat en recreatiepark Waterpark Veerse Meer. Door een nog door Provinciale Staten te nemen Luchthavenbesluit over deze gewenste baanaanpassing zullen de bijbehorende geluids- en veiligheidscontouren plus hoogtezoneringen wijzigen. Deze contouren en zoneringen liggen over het grondgebied van de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Vlissingen, Veere en Middelburg en dienen op basis van de Wet luchtvaart overeenkomstig het Luchthavenbesluit ook juridisch-planologisch te worden geborgd. Het provinciaal inpassingsplan voorziet daarin.

 

Procedure

Op korte termijn wordt het voorontwerp van het provinciale inpassingsplan ter inzage gelegd. Het besluit hierover nam Gedeputeerde Staten op 15 februari 2022, kenmerk besluit 96397. Het plan wordt afzonderlijk gepubliceerd, waarbij zal worden aangegeven wie inspraakreacties kunnen indienen en hoe dit kan. Het voorontwerp inpassingsplan wordt dan tegelijkertijd tevens voor vooroverleg aangeboden aan de daarvoor in aanmerking komende instanties (overleg als bedoeld in artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening).

 

Voor nadere informatie over dit voornemen kan contact worden opgenomen met de heer M.C.M. Reijnaars van de provincie Zeeland via baanrotatievmz@zeeland.nl.

 

Naar boven