Provincie Zeeland – Verlening uitgebreide omgevingsvergunning voor uitbreiding van waterfabriek aan de Industrieweg 10 in Sluiskil

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Waterwet

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 21 juli 2021 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Yara Sluiskil B.V. voor de inrichting aan de Industrieweg 10, 4541 HJ Sluiskil.

 

Het betreft een inrichting voor de fabricage van anorganisch-chemische producten en de fabricage van meststoffen.

 

De aanvraag betreft de uitbreiding van de waterfabriek van Evides door middel van een 5de straat. Deze uitbreiding wordt voorzien om over het gehele jaar het minimum water aanbod te verhogen en in perioden met hoge vraag de maximale capaciteit uit te breiden. Om deze verhogingen te bewerkstellingen zijn er aanpassingen en aanvullende installaties nodig aan de huidige waterfabriek.

 

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 21 juli 2021 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het verrichten van handelingen in een watersysteem te wijzigen.

 

De aanvraag betreft het brengen van stoffen, afkomstig van de Demi-waterbereiding van de productielocatie Yara Sluiskil B.V., gelegen aan de Industrieweg 10 te Sluiskil in het oppervlaktewater van het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

 

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft het voornemen de aan Yara Sluiskil B.V. verleende vergunning van 17 september 2012 met kenmerk WTW6836, laatstelijk gewijzigd bij besluit van 5 december 2018 met kenmerk RWS2018/46637, te wijzigen.

 

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie verzorgt.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikkingen en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van

15 juni 2022  tot en met 26 juli 2022 op de volgende plaatsen inzien:

  • de gemeente Terneuzen, publieksbalie, Stadhuisplein 1 Terneuzen, na telefonische afspraak;

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelensingel 18 te Middelburg, na telefonische afspraak via telefoonnummer 088 797 46 00;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

Zienswijze

Tijdens de inzage periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of per post via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend, als u een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en/of als u belanghebbende bent.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de aanvragen en de beschikkingen kunt u zich wenden tot de DCMR (Wabo), telefoonnummer: 010 – 246 80 00 o.v.v. zaaknummer: 1421354 en / of Rijkswaterstaat Zee en Delta (Wtw), telefoonnummer: 088 797 46 00 o.v.v. zaaknummer RWSZ2021-00015500.

 

Naar boven