Kennisgeving voornemen tot verkoop gronden terrein voormalige Leeuwbrouwerij aan Wyckerveste Adviseurs B.V.

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat de Provincie voornemens is om te verkopen en om 20 dagen na de datum van deze publicatie of daarna te leveren aan Wyckerveste Adviseurs B.V. (gevestigd te Kerkrade) (hierna: Wyckerveste) de bloot eigendom van de volgende percelen: Houthem, sectie C, nummers 2037, 2038, 2177 en 1235, met totale oppervlakte van 3.395 ha, plaatselijk bekend als Plenkertstraat 82-86 en 88 te Valkenburg aan de Geul.

Met Wyckerveste is in 2017 de Overeenkomst tot uitgifte in erfpacht gesloten. Het recht van erfpacht is gevestigd op 13 maart 2018 ten behoeve van Wyckerveste op de hiervoor genoemde percelen. In deze overeenkomst is ook het kooprecht van het bloot eigendom de genoemde percelen aan Wyckerveste verstrekt. Deze overeenkomst is een uitvloeisel van de met Wyckerveste gesloten Raamovereenkomst met inachtneming waarvan Wyckerveste zich heeft gecommitteerd aan de realisatie van de herontwikkeling van het terrein. Destijds is met meerdere partijen gesproken over de herontwikkeling. Wyckerveste heeft als enige partij een plan gepresenteerd, dat beantwoordde aan de voorwaarden van de gemeente Valkenburg en de Provincie Limburg. Er zijn daarom geen gronden om de in 2017 gemaakte afspraken thans niet na te komen nu Wyckerveste het kooprecht formeel inroept. Ingeval van niet nakoming van het kooprecht zouden de belangen van de Provincie Limburg als erfverpachter en de belangen van Wyckerveste als erfpachter bovendien worden geschaad.

 

De Provincie Limburg is op grond van het kooprecht van Wyckerveste gehouden tot verkoop van de genoemde gronden aan Wyckerveste en is derhalve van mening dat zij de enige (serieuze) gegadigde is voor de overdracht van deze percelen. De Provincie Limburg is daarom voornemens 20 dagen na de datum van deze publicatie over te gaan tot het verkopen en leveren van de bloot eigendom van de gronden aan Wyckerveste.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Okkema door het verzenden van een e-mail naar: e.okkema@prvlimburg.nl.

 

Naar boven