Verkeersbesluit, instellen inhaalverbod N371 hm 18,9 - hm 19,25

Kenmerk 202201125-01006355

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994 is Gedeputeerde Staten bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de provincie Drenthe.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

De in dit verkeersbesluit genoemde verkeersmaatregelen strekken tot de in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde volgende belangen:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van weggebruikers en passagiers;

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Belangenafweging

De provinciale weg N371 is een gebiedsontsluitingsweg en verbindt Meppel met Assen. Op de N371 geldt buiten de bebouwde kom een maximum snelheid van 80km/u. Vanwege het wegverloop op de N371 tussen hm 18,9 en hm 19,25 wordt het tegemoetkomend verkeer niet voldoende tijdig waargenomen, daardoor kan een inhaalmanoeuvre voor verkeersonveilige situaties zorgen en is inhalen op dit wegdeel zodoende ongewenst. Aangezien de provincie onderhoudswerkzaamheden op dit wegdeel van de N371 gaat uitvoeren, wordt in samenhang met deze werkzaamheden, ter verhoging van de verkeersveiligheid op de N371, tussen hm 18,9 en hm 19,25 een inhaalverbod ingesteld door een dubbele doorgetrokken streep op de as van het wegdek aan te brengen.

Overleg

Zoals is bepaald in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de (gemachtigde van de) korpschef van de nationale politie.

Zoals is bepaald in artikel 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de gemeente Midden-Drenthe.

Besluit

Op grond van voorgaande overwegingen is Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe tot het besluit gekomen om:

 

1. Een inhaalverbod in te stellen op de N371 tussen hm 18,9 en hm 19,25 door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken streep op de as van het wegdek, zoals vastgesteld in artikel 76 lid 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990).

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe,

namens dezen,

 

mevrouw drs. M.S.B. Joustra

Teammanager Projecten Wegen en Vaarwegen

 

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van bekendmaking ervan hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe. De dag van bekendmaking is de dagtekening van het besluit. Voor meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift verwijzen wij u naar: www.provincie.drenthe.nl/bezwaarprocedure

Naar boven