Wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant te wijzigen in verband met het verhogen van enkele subsidieplafonds en de mogelijkheid om bij onvoorziene omstandigheden meer tijd te vragen voor de uitvoering van activiteiten binnen §9 Talenthub Brabant;

 

Besluiten vast te stellen de volgende regeling:

Artikel I Wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant

 

De Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

 

Artikel 6.10, onderdeel e, komt te luiden:

 

  • e.

    € 1.900.000 voor de perioden, genoemd in artikel 6.9, onder i tot en met j, samen.

B.

 

Aan artikel 9.13 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4.

    Indien het project wegens onvoorziene omstandigheden niet kan worden afgerond binnen de termijn, genoemd in het eerste lid, onderdeel a, en de subsidieontvanger verlenging van die termijn wenselijk acht, kan hij uiterlijk de dag voor het verstrijken van die termijn schriftelijk een gemotiveerd verzoek indienen bij Gedeputeerde Staten tot verlenging met maximaal 6 maanden.

C.

 

Artikel 10.9, onderdeel d, komt te luiden:

  • d.

    € 368.500 voor de periode, genoemd in artikel 10.8, onder d.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst, met uitzondering van artikel I, onderdeel B, dat terugwerkt tot en met 1 maart 2020.

’s-Hertogenbosch, 19 april 2022

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Toelichting behorende bij de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant

I. Algemeen

 

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant. De subsidieplafonds voor 2022 voor de paragrafen 6 (Impulsgelden) en 10 (Makersregeling) worden verhoogd en het wordt mogelijk gemaakt om bij onvoorziene omstandigheden meer tijd te vragen voor de uitvoering van activiteiten onder §9 (Talenthub Brabant).

 

Deze wijzigingsregeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal blad waarin zij wordt geplaatst. Hiervoor is gekozen omdat de verhoging van subsidieplafonds zo spoedig mogelijk gevolg moet hebben. Daarnaast werkt artikel I, onderdeel B, terug tot en met 1 maart 2020 (de eerste dag van de aanvraagperiode). Met de terugwerkende kracht wordt duidelijk gemaakt dat de mogelijkheid om meer tijd te vragen voor de uitvoering van activiteiten onder §9 geldt voor alle aanvragen die vanaf 1 maart 2020 zijn ingediend op grond van §9 van de subsidieregeling.

 

II. Artikelsgewijs

 

Artikel I (Wijziging Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant)

 

Onder A en C (artikelen 6.10 en 10.9)

 

De onderhavige regeling strekt onder andere tot verhoging van de subsidieplafonds voor 2022 voor de paragrafen 6 (Impulsgelden) en 10 (Makersregeling). Door onderbesteding binnen het subsidieplafond voor deze paragrafen in 2021 vrijgevallen middelen worden toegevoegd aan de subsidieplafonds voor deze paragrafen voor 2022.

 

Onder B (artikel 9.13)

 

De onderhavige regeling strekt onder andere tot het uit coulance mogelijk maken om meer tijd te geven voor de uitvoering van activiteiten onder §9 (Talenthub Brabant). Uit artikel 9.13 (Verplichtingen van de subsidieontvanger) volgt dat de subsidieontvanger het project uiterlijk 31 december 2022 af moet ronden. Na wijziging van artikel 9.13 kan de subsidieontvanger indien het project wegens onvoorziene omstandigheden niet op tijd kan worden afgerond uiterlijk de dag voordat het project moet zijn afgerond een gemotiveerd verzoek indienen bij Gedeputeerde Staten tot verlenging met maximaal 6 maanden.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

 

de voorzitter,

mr. I.R. Adema

 

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

 

Naar boven