Terinzagelegging ontwerpactualisatie Omgevingsvisie Drenthe 2022

Op 10 mei 2022 hebben Gedeputeerde Staten van Drenthe ingestemd met de ontwerpactualisatie ‘Omgevingsvisie Drenthe 2022’ en besloten deze vrij te geven voor zienswijzen. Iedereen kan de stukken van 13 mei 2022 tot en met 24 juni 2022 inzien en in die periode een zienswijze indienen.

Beleidsneutrale aanpassing van de Omgevingsvisie Drenthe 2018

De Omgevingsvisie Drenthe is een structuurvisie op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en vormt een inhoudelijk richtinggevend kader voor de ruimtelijke ontwikkeling van Drenthe. De visie formuleert de belangen, ambities, rollen, verantwoordelijkheden en sturing van de provincie voor de fysieke leefomgeving. Zodra de Omgevingswet in werking treedt, wordt de Omgevingsvisie de verplichte provinciale langetermijnvisie voor de fysieke leefomgeving, zoals die door de Omgevingswet wordt voorgeschreven.

De vigerende Omgevingsvisie Drenthe 2018 is op 3 oktober 2018 door Provinciale Staten vastgesteld. Sindsdien is voor verschillende onderwerpen nieuw beleid vastgesteld door Provinciale Staten. In de ontwerpactualisatie Omgevingsvisie Drenthe 2022 zijn deze eerder gemaakte beleidskeuzes doorgevoerd en vertaald naar de digitale structuur en de tekstuele opbouw van de Omgevingsvisie. Ook zijn aanpassingen gedaan om te voldoen aan de Omgevingswet en zijn redactionele aanpassingen ter bevordering van de leesbaarheid gedaan. Met deze actualisatie wordt bewerkstelligd dat de Omgevingsvisie weer bij de tijd is en haar functie als integraal omgevingsdocument weer kan vervullen.

Voorgesteld nieuw beleid

In de ontwerpactualisatie Omgevingsvisie Drenthe 2022 wordt voor drie onderwerpen nieuw beleid voorgesteld:

  • meer provinciale sturing op grote ruimtevragers, zoals distributiecentra en datacenters (paragraaf 5.1.2)

  • de aankondiging van een moratorium op nieuwvestiging en uitbreiding van geitenhouderijen (paragraaf 6.4)

  • het voorstel om de Omgevingsvisie jaarlijks te actualiseren (paragraaf 2.1)

Terinzagelegging

Van 13 mei 2022 tot en met 24 juni 2022 ligt de ontwerpactualisatie ‘Omgevingsvisie Drenthe 2022’ ter inzage. Eenieder kan in die periode een zienswijze indienen bij Provinciale Staten op de hierboven genoemde nieuwe beleidsonderdelen. De stukken kunnen worden ingezien op de volgende plekken:

Zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze indienen op de volgende manieren:

  • Een schriftelijke zienswijze indienen bij Provinciale Staten van de provincie Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

  • Een schriftelijke zienswijze digitaal indienen via het digitale formulier. Dit formulier moet u met DigiD ondertekenen.

  • Een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken via het Klantcontactcentrum, telefoonnummer (0592) 36 55 55.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer (0592) 36 55 55. Daarnaast kunt u terecht op onze eerdergenoemde websites van de provincie. Voor meer informatie over het indienen van een zienswijze verwijzen wij u naar http://www.provincie.drenthe.nl/loket/bezwaarschriften.

Naar boven