Beschikking Wet natuurbescherming, provincie Zuid-Holland

Onderwerp

Omgevingsdienst Haaglanden maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat besloten is om een ontheffing ex artikel 3.3, eerste lid, in samenhang met artikel 3.17, eerste lid, onder a, van de Wnb te verlenen voor het bewerken van nesten en eieren van de grauwe gans, kolgans, brandgans en Canadese gans in de periode van 1 februari tot en met 30 juni en het doden van grauwe ganzen in de zomerperiode, het doden van brandganzen in de maanden juli tot en met oktober, het doden van kolganzen in de maanden maart tot en met oktober en het doden van Canadese ganzen gedurende het gehele jaar. De ontheffing wordt verleend tot en met 31 december 2027 in het belang van het voorkomen van belangrijke landbouwschade, ter bescherming van de vliegveiligheid en in het belang van het voorkomen van schade aan de flora en fauna en heeft betrekking op de provincie Zuid-Holland.

Beroep en inzage

De beschikking en de relevante documenten liggen vanaf 14 mei 2022 ter inzage. Een belanghebbende kan tot en met 27 juni 2022 een beroepschrift indienen bij de Rechtbank van Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag onder vermelding van het zaaknummer 01021238. Bij een spoedeisend belang kan een belanghebbende tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor de behandeling van zowel het beroep- als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het is ook mogelijk om een verzoek om voorlopige voorziening digitaal in te dienen via het Digitaal loket (https://loket.rechtspraak.nl).

Voor informatie over het inzien van de beschikking en de relevante documenten verwijzen wij u naar de website van de gemeenten in Provincie Zuid-Holland.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, e-mailadres: vergunningen@odh.nl.

Naar boven